ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Οι κρυφές αυξήσεις στα φάρμακα χωρίς συνταγή...

Τελικά φαίνεται πως οι φόβοι των φαρμακοποιών ότι με την απελευθέρωση των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων  θα αυξηθούν οι τιμές, επιβεβαιώνονται....
Της Δήμητρας Ευθυμιάδου
Το κόλπο είναι λίγο πολύ γνωστό εις τους... παροικούντες εις την Ιερουσαλήμ! Ένα φθηνό φάρμακο που δε χρειάζεται συνταγή και πληρωνεται με μετρητά από τους ασθενείς, ξαφνικά αποκτά νέα συσκευασία. 
Μια μικρή αλλαγή στο κουτί ή στο σωληνάριο εάν πρόκειται για κρεμώδη μορφή και το προϊόν αποκτά και νέα τιμή. Φυσικά πολύ υψηλότερη. Η σύνθεση βέβαια παραμένει η ίδια. 
Και παρότι η κυβέρνηση και ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριζαν ότι αν τα ΜΗΣΥΦΑ έφθαναν στα σούπερ μάρκετ θα έπεφταν οι τιμές τους, επιχείρημα που υποστήριζε με νύχια και με δόντια και η τρόικα, τελικώς συνέβη ακριβώ;ς το αντίθετο. 
Όπως καταγγέλλουν οι φαρμακοποιοί, η άνοδος των τιμών έχει ήδη ξεκινήσει περίπου δύο μήνες μετά τη ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου. 
Ενδεικτικά γνωστή αλοιφή με αλλαγή στο καπάκι από 4,99€ εκτοξεύθηκε στα... 6,61€, όπως καταγγέλλουν οι φαρμακοποιοί.
Αντίστοιχα αποσυμφορητικό σπρέυ που επίσης ...εμφανίστηκε με νέα συσκευασία, από 3,38€ και πηγαίνει στα 4,96€!
Και το ζήτημα είναι ότι οι φαρμακοποιοί είχαν προειδοποιήσει ότι ακριβώς επειδή η χώρα μας έχει από τις χαμηλότερες τιμές στην Ευρώπη στα συγκεκριμένα σκευάσματα, μετά την απελευθέρωση πώλησης τους, θα εκτιναχθούν.    
iatropedia.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.