ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Η Ελλάδα εμπιστεύτηκε την Αριστερά, λένε τα ιταλικά ΜΜΕ..

Εκτενή άρθρα που σχετίζονται με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών στην Ελλάδα φιλοξενούν οι... μεγαλύτερες εφημερίδες της Ιταλίας, υποστηρίζοντας ότι η χώρα επέλεξε να εμπιστευτεί την Αριστερά.

Στο άρθρο της «La Repubblica», ο ανταποκριτής της στην Αθήνα υποστηρίζει ότι «η Ελλάδα, εξασθενημένη από την κρίση, φαλκιδευμένη από την ανεργία, χωρίς πλέον αυταπάτες και σχέδια, γαντζώνεται από ένα αποτέλεσμα που ισοδυναμεί με έναν φάρο μέσα στο σκοτάδι. Υπάρχει μια εναλλακτική».

Επίσης η εφημερίδα τονίζει ότι «το ΠΑΣΟΚ, με την νέα Ελιά, πετυχαίνει ένα σχεδόν απροσδόκητο αποτέλεσμα, το 8,1%» και, με τις ψήφους της Νέας Δημοκρατίας «εξασφαλίζει μια οριακή πλειοψηφία που επιτρέπει να συνεχισθεί η διακυβέρνηση της χώρας».

Τόσο στη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ όσο και στην αύξηση των ποσοστών της Χρυσής Αυγής, αναφέρεται η «La Stampa». Όπως αναφέρει σε άρθρο της «για πρώτη φορά, η αριστερά κερδίζει με ουσιαστική διαφορά, με ποσοστό που θα της έδινε, θεωρητικά, την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο της Αθήνας. Δεν καταφέρνει, όμως, να αναγκάσει σε παραίτηση την κυβέρνηση» αναφέρει η εφημερίδα.

Αναφερόμενη στην Χρυσή Αυγή η εφημερίδα υποστηρίζει ότι «παρά τις πρόσφατες δικαστικές εξελίξεις, με τις κατηγορίες σύστασης εγκληματικής συμμορίας κατά πολλών βουλευτών της, το φιλοναζιστικό κόμμα "Χρυσή Αυγή" κατάφερε να ξεπεράσει το 9%».

Από την πλευρά της η «Il Messazzero» αναφέρει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτη δύναμη στη χώρα, πέρα από κάθε δυνατή αμφιβολία». Σε δηλώσεις του προς την εφημερίδα, ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ, Μανόλης Γλέζος τονίζει ότι «η δέσμευση του κόμματός του είναι να πετύχει την προκήρυξη πρόωρων εκλογών για να καταπολεμηθεί αποτελεσματικά η ανεργία». «Στην Ευρώπη, θα συνεχίσουμε να θέτουμε με μεγάλη έμφαση το δίκαιο αίτημά μας για την καταβολή, στο ακέραιο, των γερμανικών αποζημιώσεων» προσθέτει ο κ. Γλέζος.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.