ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ: Ποιοι τύποι καρκίνου είναι... ΜΕΤΑΔΟΤΙΚΟΙ;

Δύο εκατομμύρια κρούσματα καρκίνου παγκοσμίως οφείλονται σε λοίμωξη, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται στο κορυφαίο επιστημονικό περιοδικό Lancet...

Αυτό σημαίνει ότι, ως ένα βαθμό, υπάρχουν τρόποι να προστατευθούμε από τη θανατηφόρα ασθένεια.
Μελετώντας τη συχνότητα εμφάνισης 27 διαφορετικών τύπων καρκίνου σε 184 χώρες, οι ερευνητές κατάφεραν να εντοπίσουν τους «ένοχους» μικροοργανισμούς που ευθύνονται για τους έξι τύπους καρκίνου.
Αυτοί είναι: τα στελέχη του ιού των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV), το ελικοβακτήριο του πυλωρού (Helicobacter pylori), ο ιός της ηπατίτιδας Β και ο ιός της ηπατίτιδας Γ.
Οι μικροοργανισμοί αυτοί ευθύνονται για 1,9 εκατομμύρια περιστατικά καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, για καρκίνους του γαστρεντερικού και για τον καρκίνο του ήπατος.
Η ερευνητική ομάδα από τη Διεθνή Υπηρεσία Ερευνών για τον Καρκίνο στη Γαλλία, μέρος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας δηλώνει πως τα περιστατικά καρκίνου που οφείλονται σε λοίμωξη είναι κατά τρεις φορές συχνότερα στον αναπτυσσόμενο κόσμο, όπως οι χώρες της Ανατολικής Ασίας, σε σύγκριση με ανεπτυγμένες χώρες της Ευρώπης.
Μάλιστα, το ένα τρίτο των συνολικών κρουσμάτων αφορούν σε νέους ανθρώπους, κάτω των 50 ετών.
Οι ερευνητές τονίζουν ότι οι λοιμώξεις από ιούς, βακτήρια και παράσιτα μπορούν και πρέπει να προλαμβάνονται με κάθε τρόπο, γι' αυτό και απαιτούνται συντονισμένες προσπάθειες πληρέστερης ενημέρωσης του κοινού αλλά και προώθησης των εμβολιασμών.

 onmed.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.