ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Προεκλογικό φιάσκο: Ανάπτυξη με e-shop, αγάλματα και σκάφη αναψυχής!

Ραντεβού στο... 2020 έδωσε ο Αντώνης Σαμαράς στους Έλληνες - Ούτε κουβέντα από τον Πρωθυπουργό για...
την ελληνική βιομηχανία, ούτε κουβέντα για τα εξαφανισμένα πλοία των Ελλήνων εφοπλιστών από τα ναυπηγεία, αλλά υποσχέσεις και πολλά προεκλογικά «θα»... Διαβάζοντας πίσω από τις λέξεις και τις μεγάλες υποσχέσεις αξίζει να σημειώσουμε ότι ο κύριος Σαμαράς είπε τα αυτονόητα, όσα δηλαδή θέλει να ακούσει ο Έλληνας πολίτης, αλλά δεν μπορεί να πιστέψει...
Και δεν μπορεί να πιστέψει όσα άκουσε από την προεκλογική - κεντρική- ομιλία του Πρωθυπουργού, διότι δεν το επιτρέπει η σημερινή σκληρή πραγματικότητα. Και φυσικά, διότι πολλά από αυτά έπρεπε να είχαν υλοποιηθεί πολλά χρόνια νωρίτερα, χωρίς φυσικά να φτάσει η χώρα στα πρόθυρα της καταστροφής, από τους χειρισμούς προηγούμενων κυβερνήσεων, μέλος των οποίων υπήρξε και ο ίδιος ο σημερινός Πρωθυπουργός.
Με μεγάλη προσοχή πίσω από τα λόγια του κ. Σαμαρά εύκολα διαπιστώνει κανείς την αγωνία του, στο όνομα της αποφυγής ενός «ατυχήματος» την ερχόμενη Κυριακή στις εκλογές, να στολίσει την... τούρτα της σταθερότητας με ουκ ολίγα «ζαχαρωτά», ώστε να μειωθεί στο ελάχιστο η διαρροή ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας προς την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, επιτυγχάνοντας τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση.
Όλες οι υποσχέσεις και οι εκτιμήσεις του κ. Σαμαρά δεν είναι αποτέλεσμα μελέτης του ιδίου ή της ελληνικής κυβέρνησης, ούτε βεβαίως του υπουργείου Οικονομικών. Όπως πολύ «έξυπνα» είπε, για ευνόητους λόγους πολιτικού κόστους, όλο αυτό το μοντέλο που παρουσίασε οφείλεται σε μελέτες που έχουν κάνει Ινστιτούτα Οικονομικών μελετών, αναπτυξιακοί οργανισμοί...
Όλα όσα υποσχέθηκε ανήκουν καθαρά στη σφαίρα της θεωρίας και θα μπορούσαν άνετα να αποτελέσουν έκθεση ιδεών ενός πρωτοετούς φοιτητή Οικονομικού Πανεπιστημίου.
Μίλησε για e-shops, πώληση αγαλματιδίων, αλλά δεν μας είπε τι πρόκειται να κάνει ο ίδιος και η κυβέρνησή του αύριο το πρωί για να δώσει πνοή στην ελληνική βιομηχανία και τους τομείς εκείνους που «ματώνοντας» εξακολουθούν να στηρίζουν την χώρα. Μίλησε για ανάπτυξη των ελληνικών ναυπηγείων μέσα από τα... σκάφη αναψυχής, αλλά δεν βρήκε ούτε μια κουβέντα να πει για τα πλοία και τα τάνκερ των Ελλήνων εφοπλιστών που εδώ και χρόνια έχουν εξαφανιστεί από το Πέραμα και την Ελευσίνα, οδηγώντας χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία και τις οικογένειές τους στην εξαθλίωση.
Μίλησε για κοσμογονία μεταρρυθμίσεων ο κ. Σαμαράς, αλλά με φοιτητικά δάνεια, στέλνοντας το μήνυμα στους νέους αυτής της χώρας, ότι θα πρέπει να στηρίξουν στις... τράπεζες το μέλλον τους και όχι στο ελληνικό κράτος. 
Μίλησε όμως και για αύξηση κατώτατου μισθού, για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό ο κ. Σαμαράς... Συνδέοντάς τη με πολύ ωραίο τρόπο με την ανάπτυξη μιας χώρας, αφού όταν ανεβαίνουν τα εισοδήματα, ανεβαίνουν και οι μισθοί, στο όνομα της ευημερίας που πρέπει να είναι υγιής.
Ο κ. Σαμαράς – για όσους δεν κατάλαβαν – παρέθεσε και κάποια εντυπωσιακά νούμερα και αριθμούς χωρίς να μας εξηγήσει πως θα τους πετύχουμε.
Δεν είπε για παράδειγμα πως θα εξοικονομηθούν τα 16,5 δισεκατομμύρια από τον τουρισμό. Πουλώντας αγαλματάκια και είδη λαϊκής τέχνης; Δύσκολα. Πουλώντας νησιά, μήπως;
Δεν ανέφερε τους λόγους που εν έτη 2014 σε νοσοκομείο της Αθήνας καλούνται οι ασθενείς να αλλάζουν μόνοι τους τα μπουκάλια με τους ορούς και να φέρνουν οι συγγενείς τους χαρτιά υγείας από το σπίτι τους, λόγω... έλλειψης νοσηλευτών και αδυναμίας κάλυψης στοιχειωδών αναγκών.
Αλήθεια, πώς θα έρθουν τα δισεκατομμύρια που προσδοκά απο την φαρμακοβιομηχανία όταν οι υπουργοί του έχουν συντρίψει την ελληνική φαρμακοβιομηχανία και προωθούν ξένες εταιρίες στην Ελληνική αγορά;
Μας είπε ότι θα βάλει μπροστά την Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη και θα υπάρξει οργασμός εργασίας, αλλά δεν μας είπε πώς; Πως θα καταφέρει να φέρει επενδύσεις στη Ζώνη όταν δύο χρόνια δεν έχουν καταφέρει να ελέγξουν τι έχει γίνει με τις επισκευές και τις κατασκευές των υποβρυχίων του πολεμικού ναυτικού; Όταν ακόμα και οι Ελληνες εφοπλιστές προτιμούν να στέλνουν τα πλοία τους στο εξωτερικό για επισκευές. Οταν πολιτικό πρόσωπο που έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στο παρελθόν σε πράσινες κυβερνήσεις, έδωσε τη χαριστική βολή στο Πέραμα;
Δεν εξήγησε στους Ελληνες ψηφοφόρους ο κ. Σαμαράς πώς θα πατάξει την φοροαποφυγή και τη φοροδιαφυγή του μεγάλου κεφαλαίου όταν φοβάται να ζητήσει τα ποσά ακόμα και από την υποτιθέμενη οικειοθελή φορολόγηση των εφοπλιστών.
Δεν είπε ότι για να πέσει η ανεργία κάτω από 10% πρέπει η χώρα να τρέχει με ρυθμούς ανάπτυξης πάνω από 4% και οι επενδύσεις να ξεπερνούν τα 10 δισεκατομμύρια το χρόνο για τουλάχιστον μια δεκαετία. Και για να μιλάμε με όρους αγοράς και πραγματικής οικονομίας, πρακτικά αυτό σημαίνει ότι στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος θα πρέπει να σχηματίζουν ουρές χιλιομέτρων οι ξένοι επενδυτές που θέλουν να ρίξουν ζεστό χρήμα στην ελληνική αγορά.
Προς το παρόν πάντως, αυτούς που πραγματικά θέλουν να επενδύσουν και όχι να... πλουτίσουν ακόμα περισσότερο τους ψάχνουμε με το κυάλι.
Οπως με το κυάλι αναζητούν εκατομμύρια Ελληνες την πραγματική ελπίδα που θα τους προσφέρει ένα καλύτερο αύριο. 
Κυριολεκτικά, αύριο, όχι το 2020.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.