ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

ΑΥΤΟ σίγουρα δεν το γνωρίζετε!! Πόσα λιοντάρια χρησιμοποιήθηκαν στα γυρίσματα του διάσημου λιονταριού της MGM;

Αν και είναι γνωστό ότι δεν έχει χρησιμοποιηθεί μόνο ένα λιοντάρι...
αλλά πέντε για το λιοντάρι της Metro Goldwyn Mayer που βρυχάται στο λογότυπό της, οι φωτογραφίες αλλά και όσα έγιναν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων έχουν πάντα ενδιαφέρον.

Το πρώτο λιοντάρι που κινηματογραφήθηκε για το σήμα της Gοldwyn Pictures, ήταν ο Slats η αλλιώς Λέο το λιοντάρι. Χρησιμοποιήθηκε ως λογότυπο από το 1916 μέχρι το 1924 κι επειδή οι …υπηρεσίες του εκτιμήθηκαν, όταν το studio κινηματογραφικών παραγωγών μετονομάστηκε σε Μetro Goldwyn Mayer, τον χρησιμοποίησαν ξανά από το 1924 έως το 1928.

Το δεύτερο λιοντάρι ήταν θηλυκό και λεγόταν Jackie. Το studio “δούλεψε” μαζί της από το 1928 έως και το 1956 για πάνω από εκατό ταινίες και της αποδόθηκε το παρατσούκλι “το τυχερό λιοντάρι – Leo the lucky” γιατί επέζησε από έναν σεισμό και μια βύθιση πλοίου!

Ακολούθησαν ο Tanner, o George και τέλος ο Leo που είναι και το μακροβιότερο λιοντάρι της εταιρείας. Έμεινε στην ιστορία για τον μικρότερο βρυχηθμό μια και ήταν πολύ μικρός όταν τον κινηματογράφησαν αλλά και για την ευγενική του παρουσία!

Δείτε το βίντεο
 

Δείτε τις φωτογραφίες
Κυκλοφορούν και κάποιες φωτογραφίες που δείχνουν τον Hitchcock να… σκηνοθετεί τον διάσημο Leo, αλλά αυτό δεν συνέβη ποτέ. Γνωστός για το χιούμορ του ο λάτρης του θρίλερ όταν συνεργάστηκε για μία και μοναδική φορά με την εταιρεία, έκανε ένα promo χρησιμοποιώντας αυτές τις φωτογραφίες του Clarence Sinclair Bull.

Αυτό που έχει περισσότερο ενδιαφέρον όμως είναι ότι αυτές οι φωτογραφίες είναι οι πρωτότυπες και δεν έχει χρησιμοποιηθεί κανενός είδους επεξεργασία.

Ο Hitchcock δέχτηκε να κάτσει δίπλα στο τεράστιο ζώο για να φωτογραφηθεί… 
GKOUROU
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.