ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

ΗΠΑ: Το περίφημο πάρκινγκ του σκανδάλου Γουότεργκεϊτ γίνεται εμπορικό...

ΗΠΑ: Το περίφημο πάρκινγκ του σκανδάλου Γουότεργκεϊτ..
Το σύμβολο της ερευνητικής και «μάχιμης» δημοσιογραφίας, το πάρκινγκ όπου συναντιόνταν ο ανώνυμος πληροφοριοδότης με την προσωνυμία "Βαθύ Λαρύγγι" με έναν από τους...
δημοσιογράφους της Ουάσινγκτον Ποστ που ερευνούσε το σκάνδαλο Γουότεργκεϊτ, το οποίο οδήγησε στην παραίτηση του τότε προέδρου Ρίτσαρντ Νίξον, πρόκειται να κατεδαφιστεί.

Το κτίριο της δεκαετίας του '60 όπου στεγάζονται διάφορα γραφεία, αλλά και το περίφημο κλειστό πάρκινγκ, στο Ρόσλιν, της νοτιοδυτικής Ουάσινγκτον, θα δώσει τη θέση του σε ένα εμπορικό κέντρο, όπως ανακοίνωσε ο οργανισμός που το διαχειρίζεται, ο Arlington County Board.

Στο πάρκινγκ αυτό ο δημοσιογράφος Μπομπ Γούντγουορντ, που μαζί με τον συνάδελφό του Καρλ Μπερνστάιν αποκάλυψαν το σκάνδαλο, συναντούσε την «πηγή» του, έναν άνδρα στον οποίο είχαν δώσει το κωδικό όνομα «Βαθύ Λαρύγγι», από την ομότιτλη πορνογραφική ταινία που είχε προκαλέσει σάλο την εποχή εκείνη.

Το 2005, ο Μαρκ Φελτ, υποδιευθυντής τότε του FBI, αποκάλυψε ότι εκείνος ήταν ο ανώνυμος πληροφοριοδότης. Είχαν επιλέξει το πάρκινγκ για τις συναντήσεις τους επειδή το θεωρούσαν «ανώνυμο και ασφαλή χώρο», όπως αναγράφεται και στην αναμνηστική πλάκα που θα διατηρηθεί στο σημείο και μετά την κατεδάφιση.

Η Ουάσινγκτον Ποστ διευκρίνισε πάντως, ότι το κτίριο δεν πρόκειται να κατεδαφιστεί πριν από τον Ιανουάριο του 2017 και υπενθύμισε ότι οι δύο άνδρες συναντήθηκαν εκεί έξι φορές, πάντα στη θέση 32D, από τον Οκτώβριο του 1972 μέχρι τον Νοέμβριο του 1973. Ο Φελτ έδινε στον Γούντγουορντ πληροφορίες για τη διάρρηξη στα γραφεία του Δημοκρατικού Κόμματος στην Ουάσινγκτον, που βρίσκονταν στο κτίριο Γουότεργκεϊτ, από πρώην υπαλλήλους του Λευκού Οίκου. Το σκάνδαλο οδήγησε στην παραίτηση του προέδρου των ΗΠΑ Ρίτσαρντ Νίξον, το 1974.

Σημειώνεται τέλος ότι στην ταινία του Άλαν Πάκουλα «Όλοι οι άνθρωποι του προέδρου», τον ρόλο του Γούντγουορντ έπαιζε ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ ενώ ο Χαλ Χόλμπρουκ εμφανιζόταν ως ο ανώνυμος πληροφοριοδότης.

defencenet.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.