ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

ΣΔΟΕ: Απόστρατοι με τραπεζικές καταθέσεις... βιομήχανου..

ΣΔΟΕ: Απόστρατοι με τραπεζικές καταθέσεις... βιομήχανου.
Πάνω από 30 πρώην στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων πιάστηκαν στο "δόκανο" του ΣΔΟΕ, που κατόπιν έρευνας διαπίστωσε ότι...

διέθεταν τραπεζικούς λογαριασμούς με εκατοντάδες χιλιάδες ή ακόμα και δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, που φυσικά δεν δικαιολογούνται από τα δηλωθέντα εισοδήματά τους.

Η έρευνα του ΣΔΟΕ εστίασε, σύμφωνα με πληροφορίες, σε απόστρατους αξιωματικούς, οι οποίοι ενεπλάκησαν σε διαγωνισμούς για την προμήθεια εξοπλιστικών προγραμμάτων για τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Πηγές του ΣΔΟΕ ανέφεραν πως όσα έφερε στο φως η έρευνα παραπέμπουν ευθέως σε κυκλώματα που κινούσαν "μαύρο" χρήμα γύρω από τα εξοπλιστικά προγράμματα της χώρας.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι οι απόστρατοι είναι περισσότεροι από 30 και τα τελευταία χρόνια είχαν κατά κύριο λόγο την ιδιότητα του συμβούλου σε προμήθειες εξοπλιστικών προγραμμάτων. Πρόσθεταν, επίσης, ότι όπως αποκαλύφθηκε από τον έλεγχο τα πρόσωπα αυτά είχαν διατηρούσαν τραπεζικούς λογαριασμούς στους οποίους οι καταθέσεις κυμαίνονταν από  500.000 ευρώ έως και 50.000.000 ευρώ, τα οποία δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματά τους.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου κλήθηκαν και οι απόστρατοι για εξηγήσεις, οι οποίοι φέρονται να ισχυρίστηκαν ότι τα χρήματα που βρέθηκαν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς είναι δάνεια που τους έδωσαν οι εταιρείες στις οποίες εργάστηκαν ως σύμβουλοι μετά την αποστρατεία τους. 

Ωστόσο, σχεδόν κανείς δεν προσκόμισε έγγραφη δανειακή σύμβαση για να επιβεβαιώσουν τους ισχυρισμούς τους και να δικαιολογήσουν τα αστρονομικά ποσά που, όπως υποστηρίζουν τους δάνεισε η εταιρεία τους.

Όπως έγινε γνωστό το πόρισμα ελέγχου για τους απόστρατους αξιωματικούς θα διαβιβαστεί στην εισαγγελία για τις δικές της ενέργειες.

directnews.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.