ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

ΟΡΓΙΟ ΦΗΜΩΝ για ανασχηματισμό φέρουν τον ίδιο τον Πρωθυπουργό στο υπουργείο Οικονομικών...

για ανασχηματισμό φέρουν τον ίδιο τον Πρωθυπουργό στο υπουργείο Οικονομικών
Επιμένουν οι πληροφορίες ότι ως το προσεχές σαββατοκύριακο του Αγίου Πνεύματος ο ανασχηματισμός θα έχει ολοκληρωθεί...
ώστε η κυβερνητική μηχανή που έχει παραλύσει από τις φημολογίες και την ονοματολογία να τεθεί ξανά σε λειτουργία. 

Τα ανοιχτά μέτωπα στην οικονομία είναι πολλά και οι καθυστερήσεις στην τοποθέτηση των νέων υπουργών προκαλεί αρρυθμίες στο κυβερνητικό σχήμα.

Ο Πρωθυπουργός υπουργός Οικονομικών

Το σενάριο που κυριάρχησε το διήμερο που πέρασε είναι ότι ο Πρωθυπουργός, σε συνεννόηση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, αποφάσισε να κρατήσει ο ίδιος το υπουργείο Οικονομικών, σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού, αφού ξεκινάει η μάχη για την αναδιάρθωση του χρέους. Για το συγκεκριμένο υπουργείο αναζητείται ένα πρόσωπο μεγάλου πολιτικού βάρους, το οποίο θα πρέπει να ισορροπήσει ανάμεσα στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και την τήρηση των μνημονιακών υποχρεώσεων από τη μία, αλλά και την στροφή προς μια πιο φιλολαϊκή πολιτική από την άλλη.

Ολα δείχνουν ότι πρόσωπο με τέτοιο πολιτικό βάρος δεν είναι εύκολο να ανευρεθεί και ότι η κυβέρνηση δεν επιθυμεί να τοποθετήσει και πάλι έναν τεχνοκράτη στη θέση του υπουργού Οικονομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γιάννης Στουρνάρας οδεύει προς την Τράπεζα της Ελλάδας ενώ το όνομα του Σταύρου Παπασταύρου δεν έχει αποκλειστεί για το οικονομικό επιτελείο.

Τα νέα πρόσωπα που μπαίνουν στην κυβέρνηση και οι αποχωρήσεις

Ονόματα γράφονται και σβήνονται ως την τελευταία στιγμή στον ανασχηματισμό. Ο Πρωθυπουργός και ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχουν αποφασίσει να εμβολιάσουν την κυβέρνηση με νέο αίμα ώστε να δοθεί η αίσθηση της επανεκκίνησης της κυβερνητικής λειτουργίας και να επιβραβευθούν όσοι υπουργοί και στελέχη εργάστηκαν με σθένος και υπερασπίστηκαν το κυβερνητικό έργο.

Νέα κυβερνητική εκπρόσωπος η Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου;

Κοντά σε υπουργοποίηση βρίσκεται η Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου, η οποία ενδέχεται να αναλάβει κυβερνητικός εκπρόσωπος ενώ αναζητείται υπουργείο για τον Σίμο Κεδίκογλου, ο οποίος έφερε εις πέρας επάξια το έργο του όλο αυτό το διάστημα. Υπουργείο αναμένεται να αναλάβει και ο Μάκης Βορίδης ενώ εκτός κυβερνητικού σχήματος φέρονται οι Άδωνις Γεωργιάδης, Γιάννης Βρούτσης, Κωστής Χατζηδάκης και Χαράλαμπος Αθανασίου.

Στην κυβέρνηση παραμένουν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι Δημήτρης Αβραμόπουλος, Γιάννης Μιχελάκης, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ υπό μετακίνηση φέρονται οι Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, Νίκος Δένδιας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και Χρήστος Σταϊκούρας.

Στη θέση τους φαίνεται πως μένουν οι Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Γιάννης Μανιάτης και εντός κυβερνητικού σχήματος οι Φώφη Γεννηματά και Λεωνίδας Γρηγοράκος. Εκτός αναμένεται να βρεθούν σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι Αθανάσιος Τσαυτάρης και Συμεών Κεδίκογλου, ενώ υποψήφιοι να εισέλθουν στο νέο σχήμα είναι οι Ανδρέας Λοβέρδος, Πάρις Κουκουλόπουλος, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Συλβάνα Ράπτη και Γιώργος Κουτρουμάνης.    
iefimerida.gr

loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.