ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Κυτταρίτιδα: Μύθοι και αλήθειες...

Κυτταρίτιδα: Μύθοι και αλήθειες.
Ο νούμερο ένα εφιάλτης του καλοκαιριού ,ίσως περισσότερο και από τα παραπανίσια κιλά το πρόβλημα που αποκαλούμε χαριτωμένα «φλοιό πορτοκαλιού» ταλαιπωρεί τη συντριπτική πλειοψηφία των γυναικών, ανεξαρτήτου ηλικίας, σωματικής διάπλασης και (ναι, δυστυχώς) βάρους...



Καθώς μετράμε αντίστροφα για το καλοκαίρι, συγκεντρώνουμε όλη την αλήθεια και όλους τους μύθους που κυκλοφορούν για την κυτταρίτιδα, για να μπορέσετε να την πολεμήσετε αποτελεσματικά.

 «Κυτταρίτιδα έχεις επειδή δεν προσέχεις τη διατροφή σου»

Ετυμηγορία: (Σχεδόν) μύθος

 Η αλήθεια: Αν και η σωστή και ισορροπημένη διατροφή σίγουρα βοηθά στην καταπολέμηση του προβλήματος, δεν είναι καθόλου σπάνιο άτομα που ακολουθούν υγιεινό τρόπο ζωής να εμφανίζουν κυτταρίτιδα παρ’ όλα αυτά.

Γιατί: Η κυτταρίτιδα είναι φλεγμονή (όπως υποδηλώνει η κατάληξη της λέξης) που προκαλείται από τη συσσώρευση νερού και λίπους ανάμεσα στο δέρμα και τον υποδόριο ιστό.

 Και μπορεί η λέξη «λίπος» να σας έκανε απευθείας συνειρμό με παχύσαρκα άτομα, σύμφωνα όμως με το Iatronet.gr η κυτταρίτιδα οφείλεται στην κακή τοπικά αιμάτωση και διόγκωση των λιποκυψελών.

Μπορεί, λοιπόν, να εμφανιστεί σε άτομα με καθιστικό τρόπο ζωής, σε όσους κάνουν κακή διατροφή και καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ, αλλά και σε άτομα με κληρονομική προδιάθεση, με κακή κυκλοφορία του αίματος ή με διάφορες ορμονικές παθήσεις.

 Εν ολίγοις, μην αγχώνεστε, κανείς δε γλιτώνει. «Κόψε τα αναψυκτικά και τους καφέδες και θα δεις την κυτταρίτιδα να εξαφανίζεται»
Ετυμηγορία: Μύθος

Η αλήθεια: Όπως αναφέρεται στο Iatronet.gr, «ο μύθος που συνέδεε την κυτταρίτιδα με την κατανάλωση τροφίμων ή ροφημάτων που περιέχουν ζάχαρη ή με το ανθρακικό έχει καταρριφθεί, αφού οι ειδικοί τονίζουν ότι δεν υπάρχει κανένα επιστημονικό στοιχείο που να υποστηρίζει αυτή την αντίληψη.

 »Επιπλέον, επισημαίνουν ότι κανένας παράγοντας δεν ευθύνεται από μόνος του για την εμφάνιση της κυτταρίτιδας. Με άλλα λόγια, μεμονωμένες αλλαγές στον τρόπο ζωής μας ή 'απαγορεύσεις', όπως είναι η στέρηση ενός αναψυκτικού, δεν έχουν ιδιαίτερο όφελος, αφού σε καμία περίπτωση δεν θα εξοντώσουν τον εχθρό».

 «Υπάρχουν τροφές που μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμησή της…»

 Ετυμηγορία: Αλήθεια (με την έμφαση στο «να βοηθήσουν»)

Γιατί: Η αυξημένη κατανάλωση φρούτων, λαχανικών και δημητριακών ολικής άλεσης μας παρέχει, εκτός από σημαντικές βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και φυτικές ίνες, και αντιοξειδωτικά που δρουν ενάντια στην κυτταρίτιδα.

Ειδικότερα, οι βιταμίνες Α, Ε και C, καθώς και τα καροτένια, το σελήνιο και τα φλαβονοειδή, μπορούν να επιβραδύνουν τη διαδικασία της πρόωρης γήρανσης, ενώ ταυτόχρονα, έχουν την ικανότητα να εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες, διαδικασία σημαντική για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας.
Πηγή: in2life.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.