ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Αυτά είναι τα νέα κριτήρια για το κοινωνικό μέρισμα. Ποιοι θα πάρουν τα χρήματα...

Αυτά είναι τα νέα κριτήρια για το κοινωνικό μέρισμα
Επανεξέταση όλων των αιτήσεων για κοινωνικό μέρισμα που απορρίφθηκαν, με έτος βάσης το 2013, έτσι ώστε να αυξηθούν οι δικαιούχοι από εδώ και στο εξής…

Σύμφωνα με πληροφορίες του dikaiologitika.gr στη σύσκεψη που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και στην οποία συμμετείχαν υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, του υπουργείου Εργασίας, αλλά και στελέχη από το ΠΑΣΟΚ, αποφασίστηκε να επανεξεταστούν όσες αιτήσεις απορρίφθηκαν με βάση τα εισοδήματα του 2013, δηλαδή οι δικαιούχοι θα προκύψουν από τις φετινές φορολογικές δηλώσεις.

Υπολογίζεται ότι θα λάβουν κοινωνικό μέρισμα τουλάχιστον 40.000 άνεργοι, που ήταν χωρίς δουλειά και το 2013. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, όσες αιτήσεις έχουν απορριφθεί έως τώρα, θα επανεξεταστούν με βάση τα εισοδήματα του 2013 (φορολογικές δηλώσεις 2014)
Επίσης, συμφωνήθηκε να αυξηθεί το εισοδηματικό όριο από τις 6.000 ευρώ που είναι για άγαμο, στις 7.050 ευρώ, για τη λήψη του κοινωνικού μερίσματος. Ακόμα διατηρούνται οι συντελεστές προσαύξησης, κατά 1/3 για την σύζυγο και κατά 1/6 για το κάθε παιδί.

Σημειώνεται, ότι στις 10 Μαΐου έλαβαν το "κοινωνικό μέρισμα" 204.000 δικαιούχοι, ενώ επιπλέον 115.000 δικαιούχοι θα λάβουν το μέρισμα στις 10 Ιουνίου, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε περίπου 320.000 δικαιούχους. Επιπλέον, 50.000 αιτήσεις που είχαν γίνει αποδεκτές έως το τέλος Μαΐου, αλλά δεν καταβλήθηκε το ποσό για λόγους ελέγχου αυτών, αξιολογούνται. Για τις ήδη υποβληθείσες αιτήσεις, η αξιολόγηση με τα νέα κριτήρια θα γίνει αυτόματα από το σύστημα, χωρίς να χρειάζεται υποβολή νέας αίτησης.
(Πηγή: dikaiologitika.gr)
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.