ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

«Τσουχτερά» πρόστιμα στους καταστηματάρχες

«Τσουχτερά» πρόστιμα στους καταστηματάρχες
Τσουχτερά πρόστιμα επέβαλε το Τμήμα Εμπορίου σε πολλούς καταστηματάρχες της Κουρούτας, μετά τον αιφνιδιαστικό έλεγχο που έκανε κλιμάκιο χθες το μεσημέρι.

Τα πρόστιμα ανά καταστηματάρχη αγγίζουν και τα 500 ευρώ, σε μία περίοδο μάλιστα που η καλοκαιρινή κίνηση στην Κουρούτα δεν έχει ξεκινήσει ακόμη.

Τη στιγμή λοιπόν που οι καταστηματάρχες πασχίζουν για να αυξήσουν τον τζίρο τους, αφού οι εποχές είναι ιδιαίτερα δύσκολες, καλούνται από την άλλη πλευρά να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να πληρώσουν πρόστιμα.

Ζήτησαν συστάσεις

Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα, οι καταστηματάρχες δεν ήταν ενήμεροι και ουσιαστικά υπέπεσαν σε παράβαση γιατί δεν γνώριζαν τι προέβλεπε ο νόμος.

Όπως για παράδειγμα καταστηματάρχης στον οποίο επιβλήθηκε πρόστιμο γιατί δεν είχε αναρτήσει στην τζαμαρία του καταστήματός του τον τιμοκατάλογο. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι ο νόμος που το προβλέπει αυτό άλλαξε πριν από ένα μήνα και ο ίδιος δεν ήταν ενήμερος.

Σε άλλες περιπτώσεις επιβλήθηκαν πρόστιμα γιατί απουσίαζαν οι ταμπέλες που αναγράφουν ότι απαγορεύεται το κάπνισμα ή οι ταμπέλες που ενημερώνονται οι πελάτες για την έκδοση αποδείξεων κλπ.

Ο εκπρόσωπος των καταστηματαρχών της Κουρούτας κ. Κώστας Ψυχογυιός, μιλώντας στην εφημερίδα «Πατρίς» ανέφερε ότι οι έλεγχοι σε πρώτη φάση θα έπρεπε να περιοριστούν στο επίπεδο των συστάσεων και σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, τότε να έρθουν και τα πρόστιμα.

«Είναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει. Χωρίς προηγουμένως να μας έχουν κάνει συστάσεις ήρθαν και επέβαλαν τσουχτερά πρόστιμα. Ουσιαστικά τα είχαμε όλα, αλλά έτσι όπως αλλάζουν οι νόμοι συνέχεια, εμείς δεν προλαβαίνουμε και δεν ξέρουμε από πού να ενημερωθούμε. Δεν έχουμε να κάνουμε μόνο με μία υπηρεσία αλλά με πολλές. Ας μας κάνουν λοιπόν τις συστάσεις πρώτα και εάν δεν συμμορφωθούμε, τότε να έρθουν να μας γράψουν. Εμείς δεν θέλουμε να έρθουμε σε κόντρα με κανέναν. Λίγη καλή θέληση χρειάζεται για να μην έχουμε προβλήματα. Θέλουμε να είμαστε νόμιμοι, μην έρχονται όμως στην αρχή της σεζόν να ξεκινήσουμε με πρόστιμα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ψυχογυιός. 
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.