ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Ποια επαγγέλματα τείνουν να καλυφθούν εξολοκλήρου από μηχανές;

Ποια επαγγέλματα τείνουν να καλυφθούν εξολοκλήρου από μηχανές;
Ενδιαφέρον παρουσιάζει η μελέτη του Oxford Martin School σχετικά με τους εργαζομένους που για διάφορους λόγους θα αναγκαστούν να αλλάξουν καριέρα...


Σύμφωνα με έρευνα, το 47% των θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ κινδυνεύουν να καλυφθούν εξολοκλήρου από τις μηχανές ή τους υπολογιστές μέσα στις επόμενες μία με δύο δεκαετίες.

Εύλογη είναι λοιπόν η απορία για το ποια επαγγέλματα ενδεχομένως να εκλείψουν σε δέκα χρόνια από σήμερα. Ιδού πέντε χαρακτηριστικά παραδείγματα:

Ταχυδρόμοι – Εργαζόμενοι σε ταχυδρομεία

Με την εισχώρηση των νέων τεχνολογιών, το μέλλον του κλάδου είναι εξαιρετικά αβέβαιο. Όπως προβλέπει η έρευνα του Oxford Martin School, υπάρχει 90% πιθανότητα οι ταχυδρομικές υπηρεσίες να εκτελούνται εξολοκλήρου από μηχανές σε δέκα με είκοσι χρόνια από σήμερα.

Οδηγοί ταξί, λεωφορείων και χειριστές βιομηχανικών μηχανημάτων

Με την Google να μας έχει ήδη προετοιμάσει για την επόμενη μέρα των αυτοκινήτων χωρίς οδηγούς, δεν θα αργήσει να έρθει η ώρα που οι επαγγελματίες του χώρου θα πάψουν πλέον να βρίσκονται πίσω από το τιμόνι. Η πιθανότητα να γίνει μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια στα ταξί αγγίζει το 90%, ενώ ο κλάδος των χειριστών μηχανημάτων πολύ δύσκολα θα γλιτώσει από την επέλαση των μηχανών (πιθανότητα 99%).

Ταμίες

Η αυτόματη εξυπηρέτηση είτε online είτε μέσω αυτοματοποιημένων συναλλαγών εισχωρεί όλο και περισσότερο στην καθημερινότητά μας. Αυτό δεν θα αφήσει ήσυχους ούτε τους ταμίες, οι οποίοι έχουν πιθανότητα 97% να δουν τον κλάδο τους να εξαφανίζεται σε δέκα χρόνια.

Φύλακες

Με την παρουσία στρατιωτικών ρομπότ και drones ακόμη και στα πεδία των μαχών, η πιθανότητα να δούμε μεταλλικούς φύλακες να φρουρούν συγκεκριμένες τοποθεσίες είναι πιο κοντά από ποτέ. Το Oxford Martin School υπολογίζει ότι η πιθανότητα να γίνει κάτι τέτοιο μέσα στα επόμενα δέκα με είκοσι χρόνια αγγίζει το 84%.

Εισαγωγή δεδομένων

Όπως προβλέπει η έρευνα του πανεπιστημίου, όσοι κάνουν αυτή τη δουλειά καιρός είναι να αναζητήσουν άμεσα κάποια άλλη θέση, μια και η πιθανότητα η εισαγωγή δεδομένων σε δέκα χρόνια να εκτελείται αποκλειστικά από υπολογιστές αγγίζει το 99%!
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.