ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Οι τελευταίες δηλώσεις του Στουρνάρα ως υπουργού Οικονομικών...

Οι τρύπες από τις σφαίρες στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών έχουν ποια εξαφανιστεί, γράφει η Καναδική εφημερίδα The Globe and Mail που φιλοξενεί συνέντευξη του Γιάννη Στουρνάρα....
«Η Ελλάδα μπαίνει σε μια νέα εποχή, έτσι και εγώ ξεφορτώθηκα τις τρύπες από τις σφαίρες», δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών από το γραφείο του, που βλέπει στην Πλατεία Συντάγματος η οποία έμοιαζε με το ground zero στις ταραχές του έζησε η χώρα την περίοδο 2010 – 2012.

Όπως αναφέρεται, ο Γ. Στουρνάρας παραδέχεται ότι έγινε ο πλέον μισητός άνθρωπος στην Ελλάδα με τα μέτρα που έλαβε, αλλά σήμερα είναι ένας «χαρούμενος άνθρωπος», καθώς η ύφεση τελειώνει και ο ιδιωτικός τομέας αρχίζει να προσλαμβάνει αντί να απολύει.

Βέβαια ο δρόμος είναι μακρύς. «Το χρέος είναι υψηλό και θέλουμε να το μειώσουμε ώστε οι ετήσιες πληρωμές να χαμηλώσουν και η εξοικονόμηση να κατευθυνθεί για περισσότερες επενδύσεις και ανάπτυξη», δηλώνει ο ΥΠΟΙΚ. «Χρειαζόμαστε απελπισμένα επενδύσεις και ανάπτυξη για να ρίξουμε την ανεργία. Πρέπει να μεταφέρουμε πόρους από την εξυπηρέτηση χρέους στην ανάπτυξη».

Ο Γ. Στουρνάρας λέει ότι υπάρχουν πολλές επιλογές για τη μείωση του χρέους. Όμως, επέκταση των λήξεων, μείωση επιτοκίου ή «κούρεμα» είναι οι τρεις βασικές, γράφει ο αρθρογράφος θυμίζοντας το PSI.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών εκτιμά ότι η Ελλάδα έχει το ηθικό δικαίωμα να διαπραγματευτεί νέα μείωση χρέους. «Αυτό που θέλουμε είναι μια αναγνώριση των θυσιών των ανθρώπων, των μεγάλων θυσιών σε όρους μείωσης εισοδήματος και απασχόλησης. Θέλουμε όμως μια στήριξη που δεν θα πλήξει τους εταίρους μας, αυτούς που κρατούν το χρέος».

loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.