ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

ΣΥΡΙΖΑ: "H COSCO δεν έφερε ανάπτυξη στη χώρα"

ΣΥΡΙΖΑ: "H COSCO δεν έφερε ανάπτυξη στη χώρα"
Όπως τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ: "Αποκαλυπτικός ήταν στις δηλώσεις του, μετά τη συνάντηση που είχε με στελέχη της COSCO, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Βαρβιτσιώτης, σχετικά με το πώς...
αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση την ανάπτυξη και τα οφέλη για το ελληνικό δημόσιο, από τις ξένες επενδύσεις.

Το επιχείρημα του κ. Υπουργού, ότι η αύξηση της κίνησης εμπορευματοκιβωτίων, καθώς και η επίτευξη κερδοφορίας της επένδυσης, συνεπάγεται αυτομάτως όφελος για την ελληνική οικονομία, είναι άτοπο.

Αντίθετα, η συγκεκριμένη επένδυση δεν οδήγησε σε ουσιαστική αύξηση της απασχόλησης στο λιμάνι και εισήγαγε τριτοκοσμικές εργασιακές συνθήκες, μετατρέποντας σε καθεστώς τη «νοικιασμένη» εργασία και την υποαπασχόληση, δεν είχε καμία προστιθέμενη αξία για την ελληνική οικονομία, ενώ οι προβλεπόμενες φοροαπαλλαγές, δεν ενίσχυσαν ουσιαστικά τα δημόσια έσοδα.

Επιπρόσθετα, ερωτηματικά δημιουργεί η στάση της δικομματικής κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, η οποία εμφανιζόμενη ως ατζέντης ξένων συμφερόντων, προστρέχει στην Κομισιόν, προκειμένου να γίνει αποδεκτή η συμφωνία του λεγόμενου «φιλικού διακανονισμού», που καταργεί τα ελάχιστα οφέλη του Δημοσίου, από την παραχώρηση της προβλήτας ΙΙ.

Συμφωνούμε, ωστόσο, με την αναφορά του κ. Υπουργού για τη σπουδαιότητα της γεωστρατηγικής θέσης της χώρας και των λιμανιών της. Η αξιοποίηση, όμως, αυτής της θέσης, απαιτεί να σταματήσει άμεσα κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης των ελληνικών λιμανιών, τα οποία υπό δημόσιο έλεγχο και μέσα από ένα σοβαρό σχέδιο ανάπτυξης, μπορούν να αποτελέσουν βασικό μοχλό για την παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας".

enet.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.