ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Ασύλληπτη τραγωδία: Μια 10μελής οικογένεια σκοτώθηκε στο αεροπορικό δυστύχημα της Air Algérie

Ασύλληπτη τραγωδία: Μια 10μελής οικογένεια σκοτώθηκε στο αεροπορικό δυστύχημα της Air Algérie
Δέκα μέλη της ίδιας οικογένειας σκοτώθηκαν στο αεροπορικό δυστύχημα—από τους παππούδες έως και τα εγγόνια- της Air Algérie στο Μαλί, αφήνοντας πίσω τους συντετριμμένους συγγενείς και φίλους.
«Πρόκειται για ένα τρομακτικό νέο. Αφανίστηκε μια ολόκληρη οικογένεια. Πρόκειται για μία τραγωδία», δήλωσε ο Πατρίς Ντινάν, ο δήμαρχος της Ζεξ, μιας πόλης στην ανατολική Γαλλία όπου κατοικούσαν ο Ερίκ και η Εστέλ Ρενό, ένα ζευγάρι ηλικίας περίπου 40 ετών, που είχε ενεργό ρόλο στην αθλητική ζωή της κοινότητας.

Τα 10 μέλη της οικογένειας κατοικούσαν όλοι τους στην ανατολική Γαλλία, στο Λορέτ, τη Λιόν, το Ζεξ και το Σαμπερί, ανέφεραν συγγενείς και Γάλλοι εκλεγμένοι.
Ανάμεσα στα θύματα 15 διαφορετικών εθνικοτήτων βρίσκονται 54 Γάλλοι, 23 πολίτες από τη Μπουρκίνα Φάσο αλλά επίσης Λιβανέζοι, Καναδοί, Γερμανοί και υπήκοοι του Λουξεμβούργου.
Ασύλληπτη τραγωδία: Μια 10μελής οικογένεια σκοτώθηκε στο αεροπορικό δυστύχημα της Air Algérie
Συνολικά τα 54 θύματα από τη Γαλλία ανήκαν σε 21 διαφορετικές οικογένειες. Τα επτά μέλη της οικογένειας Ουεντραόγκο, Γάλλων με καταγωγή από τη Μπουρκίνα Φάσο που κατοικούσαν στη Νάντη (δυτικά), σκοτώθηκαν σε αυτήν την τραγωδία.
Ασύλληπτη τραγωδία: Μια 10μελής οικογένεια σκοτώθηκε στο αεροπορικό δυστύχημα της Air Algérie
Στην περιοχή της Νάντης, λουλούδια αφέθηκαν στην πόρτα της οικίας της οικογένειας. Στο αεροσκάφος «επέβαιναν ο αδελφός μου, η σύζυγός του και τα 4 παιδιά τους μαζί με έναν ανιψιό» εξήγησε ο Αμαντού Ουεντραόγκο, που ζει επίσης στην ίδια περιοχή.
«Με τη σύζυγό του προσπαθούσαν να πάνε τα παιδιά τους να ανακαλύψουν τις ρίζες τους και να τι έγινε...»

Ένας φαρμακοποιός από το Γκερέ (κεντρικά), ο Μπερτράν Ζινέστ, η σύζυγός του και τα τρία τους παιδιά, όπως επίσης και ένα ζευγάρι από το Μενέ (κεντρικά) και τα δύο του παιδιά βρίσκονται μεταξύ των θυμάτων.
«Ήταν ο καλύτερος φίλος μου, ο αδελφός μου»: με σπασμένη φωνή, ο Ζαν Ζακ Ντιπρέ, ένας φαρμακοποιός από το Γκερέ, μιλάει για το συνεργάτη του Μπερτράν.

Ο Ζινέστ, 55 ετών, είχε υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία, διάρκειας 18 μηνών στη Μπουρκίνα Φάσο και εκτελούσε καθήκοντα ταμία στην οργάνωση Γκερέ-Ζιτενγκά. Η Ζιτενγκά είναι ένας δήμος στη Μπουρκίνα Φάσο με 45.000 κατοίκων, που είναι «αδελφή» πόλη με την Γκερέ.

Σύμφωνα με το δήμαρχο «η οικογένεια έκανε αυτό το ταξίδι για ιδιωτικούς λόγους». Ο Ζινέστ ήθελε να «αποκαλύψει» αυτήν την χώρα, που αγαπούσε, στη γυναίκα και τα παιδιά του.

Τρεις οικογένειες από το Λίβανο επίσης ξεκληρίστηκαν ενώ επέστρεφαν στην χώρα για να εορτάσουν το Έιντ αλ Φιτρ, στο τέλος του Ραμαζανιού
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.