ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Κύπρος: Στόχος η είσπραξη €100 εκατ. από την επικείμενη φορολογία ακινήτων, λέει ο ΥΠΕΣ

Κύπρος: Στόχος η είσπραξη €100 εκατ. από την επικείμενη φορολογία ακινήτων,
Η Βουλή των Αντιπροσώπων δεν δίστασε να συνέλθει εκτάκτως πριν τις διακοπές του καλοκαιριού προκειμένου να δώσει λύσεις σε σοβαρά προβλήματα και το ίδιο θα πράξει και...
τώρα,  δήλωσε στην Πάφο ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος .

Απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα της φορολόγησης των ακινήτων που πρέπει να εγκριθεί μέχρι το τέλος του καλοκαιριού και τι θα γίνει αν αυτό δεν καταστεί κατορθωτό ο κ. Χάσικος είπε: «δεν νομίζω ότι δεν θα κλείσει το θέμα αυτό, πριν να κλείσει η Βουλή. Η Βουλή και σε προηγούμενες περιπτώσεις δεν δίστασε να συνέλθει εκτάκτως ή ακόμη να προσθέσει ακόμη μια Πέμπτη πριν τις διακοπές του καλοκαιριού προκειμένου να λύσει σοβαρά προβλήματα», προσθέτοντας πως « το ίδιο θα πράξει και τώρα».

Ερωτηθείς κατά πόσον υπάρχουν αντιδράσεις από κάποιους βουλευτές και αν αυτές θα υπερπηδηθούν ο Υπουργός Εσωτερικών είπε πως υπάρχουν κάποιες αντιδράσεις με την έννοια των σχολίων, σημειώνοντας ωστόσο πως εκείνος που έχει τον τελικό λόγο είναι η Βουλή των Αντιπροσώπων.

Πρόσθεσε ακόμη, πως η Κυβέρνηση θα πρέπει να εισπράξει από την επικείμενη φορολογία τουλάχιστον 100 εκατομμύρια, τα ίδια χρήματα δηλαδή που εισέπραξε και πέρσι.

Επεσήμανε ακόμη πως αν η Βουλή κρίνει ότι έχει άλλους τρόπους ή αντιπροτάσεις που μπορεί να κάνει, είναι δικαίωμα της – όπως ανέφερε- φθάνει να ικανοποιηθεί το ζητούμενο που είναι η είσπραξη των 100 εκατομμυρίων.

O κ. Χάσικος ερωτηθείς σχετικά ανέφερε πως πρόθεση από πλευράς της Κυβέρνησης είναι να πληρώνουμε μία φορολογία αντί δύο.

Σήμερα συνέχισε « παρατηρείται  το φαινόμενο να υπάρχει φορολογία του Τμήματος Εσωτερικών Προσόδων (ΤΕΠ), αλλά και η φορολογία που επιβάλουν οι Δήμοι σαν δημοτικά τέλη για φόρο ακινήτων».

Είναι καλύτερα, κατέληξε, να υπάρχει μια φορολογία.

Οι δηλώσεις του Υπουργού έγιναν στο περιθώριο του εθνικού μνημόσυνου του αρχηγού της Εθνικής Φρουράς Ευάγγελου Φλωράκη, του Αντιπτέραρχου Στυλιανού Δεμένεγα, του Επισμηναγού Αθανασιάδη Πάρη, του Πλωτάρχη Γεωργίου Νικόλα και του Σμηναγού Σιακαλλή Μιχάλη  οι οποίοι έχασαν την ζωή τους εν ώρα καθήκοντος.

philenews.com
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.