ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Μπλοκαρισμένα στα τραπεζικά γρανάζια 4 δισ. ευρώ

Μπλοκαρισμένα στα τραπεζικά γρανάζια 4 δισ. ευρώ
Έτοιμα να δοθούν ως δάνεια στις επιχειρήσεις
Δεσμευμένα στα χρηματοκιβώτια των τραπεζών βρίσκονται κεφάλαια, προς... διάθεση για δανεισμό, το ύψος των οποίων αγγίζει τα 4 δισ. ευρώ.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση -γνωρίζοντας καλά την επικοινωνιακή πολιτική- ασκεί πιέσεις το τελευταίο διάστημα προς τις τράπεζες να ανοίξουν τις κάνουλες χρηματοδότησης των επιχειρήσεων μέσω δανεισμού, με τις ίδιες να υποστηρίζουν ότι δεν έχουν ζήτηση από τις «καλές» επιχειρήσεις.

Διαβατήριο για να ανοίξει σταδιακά ο δρόμος των νέων χρηματοδοτήσεων αποτελεί η επιτυχής επάνοδός τους στις Αγορές μέσω έκδοσης ομολόγων και η άντληση κεφαλαίων ύψους 2,25 δισ. ευρώ.

Την ίδια ώρα βραχνάς παραμένουν τα κριτήρια χορηγήσεων καθώς δεν μπορεί να υπάρξει χαλάρωση αυτών αφού υπάρχουν οι επιταγές της DG Comp και ο επιτόπιος έλεγχος από τους monitoring trustees.

Σημειώνεται ότι στο θέμα είχε αναφερθεί δημοσίως ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Αλέξανδρος Τουρκολιάς, ζητώντας από την κυβέρνηση την παροχή φορολογικών κινήτρων για νέες επενδύσεις, ιδιαίτερα σε εξωστρεφείς κλάδους και δραστηριότητες ώστε να ενισχυθεί η ζήτηση για δάνεια.

dealnews.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.