ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος κατηγορεί το Ισραήλ ότι διαπράττει μια γενοκτονία στη Γάζα

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος κατηγορεί το Ισραήλ ότι διαπράττει μια γενοκτονία στη Γάζα.
Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς κατηγόρησε σήμερα το Ισραήλ ότι διαπράττει μια "γενοκτονία" στην Λωρίδα της Γάζας, όπου τουλάχιστον 43 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει την...
ζωή τους σε δύο ημέρες από τις αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποιούν οι ισραηλινές δυνάμεις.

"Αυτό είναι μια γενοκτονία — η δολοφονία ολόκληρων οικογενειών είναι μια γενοκτονία που διαπράττει το Ισραήλ κατά του παλαιστινιακού λαού μας", τόνισε ο Παλαιστίνιος πρόεδρος κατά την διάρκεια μιας συνόδου της παλαιστινιακής ηγεσίας για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Η σύνοδος αυτή πραγματοποιείται στην Ραμάλα, στην Δυτική Όχθη.

"Αυτό που συμβαίνει είναι ένας πόλεμος κατά του παλαιστινιακού λαού στο σύνολό του και όχι εναντίον των παρατάξεων", σημείωσε.

"Γνωρίζουμε ότι το Ισραήλ δεν αμύνεται, αλλά υπερασπίζεται τους ισραηλινούς οικισμούς, αυτό ήταν το αρχικό του σχέδιο", πρόσθεσε ο Αμπάς.

"Προσπαθούμε με πολλούς τρόπους να σταματήσουμε την ισραηλινή επίθεση και το να χύνεται αίμα Παλαιστινίων, κυρίως μιλώντας με τον Αιγύπτιο πρόεδρο (Άμπντελ Φάταχ) αλ Σίσι και τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν", κατέληξε ο Αμπάς.

Σήμερα η Αίγυπτος κάλεσε το Ισραήλ και την Χαμάς να δώσουν τέλος στην κλιμάκωση της βίας στην Λωρίδα της Γάζας, υποβαθμίζοντας τις προσδοκίες όσον αφορά μια πιθανή μεσολάβηση του Καΐρου.

Για τον πρόσφατο αυτόν κύκλο βίας που σε λιγότερο από δύο ημέρες έχει προκαλέσει τον θάνατο πολλών δεκάδων ανθρώπων, όλων Παλαιστινίων, μεταξύ των οποίων βρίσκονται γυναίκες και παιδιά, ο εκπρόσωπος του αιγυπτιακού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι "δεν υπάρχει κάποια μεσολάβηση".

Τα ισραηλινά αεροσκάφη έχουν προς το παρόν πλήξει 550 στόχους στην Λωρίδα της Γάζας ενώ τουλάχιστον 165 ρουκέτες έχουν ριφθεί στο Ισραήλ από το παλαιστινιακό αυτό έδαφος.

capital.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.