ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Νέο ναυάγιο με δυο νεκρούς μετανάστες και πολλούς ακόμα αγνοούμενους στο Καρλόβασι Σάμου

Νέο ναυάγιο με δυο νεκρούς μετανάστες και πολλούς ακόμα αγνοούμενους στο Καρλόβασι Σάμου.
Στο λιμάνι Καρλοβάσου στη Σάμο, μεταφέρθηκαν οι δώδεκα διασωθέντες μετανάστες από το ναυάγιο που σημειώθηκε πριν από λίγες ώρες, δέκα ναυτικά μίλια ανοιχτά του Καρλοβάσου...


Ανάμεσα στους διασωθέντες υπάρχουν και οι σοροί δύο άτυχων μεταναστών που έχασαν τη ζωή τους στα νερά του Αιγαίου.

Ωστόσο, εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των μεταναστών που έχουν χάσει τη ζωή τους ίσως είναι μεγαλύτερος αφού ο αριθμός των επιβαινόντων στο μοιραίο, όπως αποδείχτηκε, σκάφος είναι περίπου 38, σύμφωνα με μαρτυρίες των μεταναστών.

Οι ισχυροί νότιοι άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο των σωστικών συνεργείων, ενώ για άλλη μια φορά γεννάται το μείζον θέμα για το πώς οι δουλέμποροι έστειλαν τους μετανάστες με τέτοιες καιρικές συνθήκες να περάσουν στην Ελλάδα, στέλνοντάς τους στον βέβαιο θάνατο.

Τη θλίψη του εξέφρασε ο υπουργός Ναυτιλίας

Τη βαθιά θλίψη του για τον χαμό ανθρώπινων ζωών, στο νέο περιστατικό διάσωσης μεταναστών από τη θάλασσα ανοικτά της Σάμου, εξέφρασε υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, από τη Σύμη που περιοδεύει.

«Παρά το γεγονός» τόνισε ο κ. Βαρβιτσιώτης, «ότι οι άνδρες και οι γυναίκες του Λιμενικού Σώματος καθημερινά καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για τη διάσωση ανθρωπίνων ζωών στη θάλασσα και για την περιφρούρηση των θαλασσίων συνόρων της χώρας, η αύξηση του φαινομένου της παράνομης μετανάστευσης είναι δραματική».

«Τα συνεχή περιστατικά διασώσεων», συνέχισε ο υπουργός, «αλλά και απωλειών ζωών στη θάλασσα, ωστόσο, επιβεβαιώνουν τους φόβους που έχουν διατυπωθεί από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς, για τις αυξητικές διαστάσεις του φαινομένου, που καθιστούν επείγουσα την αναθεώρηση της μεταναστευτικής πολιτικής στην Ευρώπη. Ως Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναλάβαμε πρωτοβουλίες και εργασθήκαμε σκληρά για μία μεταναστευτική πολιτική που θα αντιμετωπίζει το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης στη ρίζα του και θα καθιστά ισότιμη τη συνεισφορά όλων των Εταίρων στην αντιμετώπισή του».

«Με εντολή του Πρωθυπουργού το Λιμενικό Σώμα, η Ελληνική Αστυνομία και οι Ένοπλες Δυνάμεις συντονίζουν τη δράση τους, ώστε να αξιοποιήσουμε όλα τα διαθέσιμα μέσα για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του φαινομένου» κατέληξε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.