ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Συγκρούσεις του ουκρανικού στρατού με τους φιλορώσους αντάρτες στην Καρλίφκα

Συγκρούσεις του ουκρανικού στρατού με τους φιλορώσους αντάρτες στην Καρλίφκα.
Οι αυτονομιστές επιβεβαίωσαν ότι στην περιοχή διεξάγονται μάχες.

Οι ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας εξαπέλυσαν την Πέμπτη επίθεση κοντά στο χωριό Καρλίφκα, περίπου 30 χιλιόμετρα δυτικά του Ντονέτσκ, του προπυργίου των φιλορώσων ανταρτών. 

Ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκεται στην περιοχή είπε ότι είδε πολλές οχηματοπομπές... τεθωρακισμένων και φορτηγών που μετέφεραν στρατιώτες ενώ άκουσε και σφοδρά πυρά.
«Οι μονάδες του υπουργείου Άμυνας, της Εθνοφρουράς και τα τάγματα της Εδαφικής Άμυνας εξαπέλυσαν σφοδρή επίθεση κοντά στο χωριό Καρλίφκα», υποστηριζόμενες από θωρακισμένα, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας.

Οι αυτονομιστές επιβεβαίωσαν ότι στην περιοχή διεξάγονται μάχες. «Έγιναν μάχες στην Καρλίφκα σήμερα. Καταστρέψαμε δύο άρματα» των ουκρανικών δυνάμεων, είπε ο «υπουργός Άμυνας» των αυτονομιστών, Ιγκόρ Στρέλκοφ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Ντονέτσκ.

«Ο εχθρός υπέστη απώλειες αλλά και εμείς είχαμε απώλειες, δυστυχώς. Η ανταλλαγή πυρών συνεχίζεται» πρόσθεσε, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις για τον αριθμό των θυμάτων.

Ο Στρέλκοφ είπε ότι οι αυτονομιστές είναι αποφασισμένοι να υπερασπιστούν το Ντονέτσκ, μια πόλης ενός εκατομμυρίου κατοίκων, και εξετάζουν το ενδεχόμενο να απομακρύνουν τους κατοίκους από ένα μέρος του.

«Ο αντίπαλος προσπαθεί να περικυκλώσει το Ντονέτσκ απ΄ όλες τις πλευρές. Είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε το Ντονέτσκ και να μην αφήσουμε τον αντίπαλο να μπει στην πόλη ή να την περικυκλώσει», τόνισε διαβεβαιώνοντας ότι έχει στη διάθεσή τους αρκετές «εφεδρείες». 

Σύμφωνα μάλιστα με τον Στρέλκοφ, μόνο τις τελευταίες ημέρες έχουν ενταχθεί στις γραμμές των αυτονομιστών «περισσότεροι από 1.000 εθελοντές».

Ο Αλεξάντρ Μποροντάι, ο «πρωθυπουργός» της αυτοαποκαλούμενης «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ», στην ίδια συνέντευξη Τύπου, υποσχέθηκε ότι θα υπερασπιστεί τα εδάφη της περιοχής. Άφησε επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο να απομακρυνθούν «δεκάδες ή και εκατοντάδες χιλιάδες» κάτοικοι της πόλης, λόγω της προέλασης των ουκρανικών δυνάμεων.

Αναφερόμενος στη Ρωσία, η στήριξη της οποίας προς τους αυτονομιστές φαίνεται ότι φθίνει το τελευταίο διάστημα, ο Μποροντάι, ο οποίος δεν κρύβει ότι είναι Ρώσος, διαβεβαίωσε ότι στην πρόσφατη επίσκεψή του στη Μόσχα είχε «εποικοδομητικές συνομιλίες», αλλά αρνήθηκε να κατονομάσει τους συνομιλητές του. 

«Υπολογίζω πολύ στη βοήθεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας πολύ σύντομα. Η Ρωσία μας παρέχει ήδη κολοσσιαία βοήθεια, σε εθελοντές και σε ανθρωπιστική βοήθεια και πιστεύω ότι η βοήθεια αυτή θα αυξηθεί κι άλλο», κατέληξε.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.