ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Έφοδος ψύλλων στον Άραξο στην Δυτική Αχαΐα

Έφοδος ψύλλων στον Άραξο στην Δυτική Αχαΐα.
Σκηνές βγαλμένες από τις …πληγές των Φαραώ, εκτυλίσσονται καθημερινά τα τελευταία εικοσιτετράωρα στο...
Δημοτικό Διαμέρισμα του Αράξου, στην Δυτική Αχαΐα, με τους κατοίκους να μην μπορούν να πιστέψουν στα μάτια τους.

Άγνωστο για ποιους λόγους ,σε όλα τα σπίτια αλλά και τους βοηθητικούς χώρους, έχει γίνει κυριολεκτικά επιδρομή ψύλλων, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η παραμονή σε αυτούς, ενώ το πρόβλημα είναι ακόμα μεγαλύτερο στους κοινόχρηστους.

Μέχρι σήμερα και παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει, από τον Δήμο Δυτικής Αχαϊας δεν υπήρξε αντίδραση αντιμετώπισης του προβλήματος. Οι κάτοικοι κατ’ επανάληψη έχουν ζητήσει να γίνει απεντόμωση, αλλά δεν έχει υπάρξει ανταπόκριση από τη Δημοτική Αρχή. Να σημειωθεί πως σε τρεις περιπτώσεις, οι ένοικοι σπιτιών αναγκάστηκαν να τα εκκενώσουν για αρκετές ώρες και να προχωρήσουν σε απεντόμωση των χώρων με δικά τους μέσα, αλλά χωρίς να υπάρξει αποτέλεσμα καθώς μετά από λίγες το πρόβλημα επανήλθε.

Όπως αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής η κατάσταση είναι ανυπόφορη, ενώ αιτία του προβλήματος θεωρείται η επαφή κατά την χειμερινή κυνηγετική περίοδο, σκυλιών που έχουν κυνηγοί οι οποίοι μένουν στην περιοχή, με πληθυσμό αλεπούδων, οι οποίες τους μετέδωσαν τους ψύλλους και αυτοί στη συνέχεια μετέφεραν τα ζωύφια στον Άραξο.

Εκτός από ψύλλους η περιοχή είναι γεμάτη και από κουνούπια, για την αντιμετώπιση των οποίων όπως αναφέρουν οι κάτοικοι, Δήμος Δυτικής Αχαϊας δεν έχει προχωρήσει σε ψεκασμούς όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια.

Ήδη οι κάτοικοι του Αράξου απειλούν με προσφυγή στη δικαιοσύνη και δηλώνουν αποφασισμένοι να ζητήσουν την εισαγγελική παρέμβαση ,καθώς η Δημοτική Αρχή της Δυτικής Αχαϊας τους εκθέτει σε κίνδυνο και αδιαφορεί για την υγεία τους. 
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.