ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Τουρκική... απόβαση στη Θεσσαλονίκη για το σπίτι του Κεμάλ...

Τουρκική... απόβαση στη Θεσσαλονίκη για το σπίτι του Κεμάλ
Απόβαση στη Θεσσαλονίκη κατά εκατοντάδες έκαναν αυτές τις ημέρες Τούρκοι τουρίστες, επωφελούμενοι από τις διακοπές για τη λήξη του Ραμαζανιού.

Πάνω από 3.500 τουρίστες από τη γειτονική χώρα αναμένονται μέχρι το τέλος της εβδομάδας, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως η πληρότητα στις δύο καθημερινές πτήσεις της Turkish Airlines είναι στο 100% και ξεπερνά το 80% στα ξενοδοχεία της πόλης, όπως αναφέρει το “Έθνος”. Σύμφωνα με στοιχεία των ξενοδόχων, το 2013 επισκέφτηκαν τη Θεσσαλονίκη 80.000 Τούρκοι -χωρίς να υπολογίζονται αυτοί που δεν διανυκτέρευσαν- και το 2014 μόνο το πρώτο εξάμηνο εμφανίζεται αύξηση 20%.

Το επόμενο διάστημα το κύμα των τουριστών θα συνεχιστεί και κάποιες εβδομάδες του φθινοπώρου θα είναι σε αντίστοιχα επίπεδα, λόγω συνεχών εθνικών αργιών στην πατρίδα τους.

Στην είσοδο του σπιτιού του Κεμάλ Ατατούρκ, που λειτουργεί ως μουσείο, δημιουργείται καθημερινά το αδιαχώρητο. Τουριστικά λεωφορεία συνωστίζονται στην Αγίου Δημητρίου, πολλοί ωστόσο προτιμούν να φτάνουν με τα πόδια. Η είσοδος είναι ελεύθερη και οι επισκέπτες απλώς γράφουν σε μία φόρμα τα στοιχεία τους. Στο εσωτερικό του βλέπουν έπιπλα της εποχής, πολλά κομμάτια είναι αυθεντικά, φωτογραφίες και προσωπικά του είδη, ενώ στον τελευταίο όροφο υπάρχει επιπλωμένο το δωμάτιο όπου ο Τούρκος πολιτικός γεννήθηκε το 1881.

Το σπίτι-μουσείο του Κεμάλ είχε μείνει κλειστό λόγω ανακαίνισης και επαναλειτουργεί από πέρυσι τον Αύγουστο. Ουσιαστικά όμως η περσινή σεζόν είχε χαθεί, κι έτσι φέτος από το Μάιο λειτουργεί με συνεχές ωράριο και δεν προλαβαίνει να δέχεται επισκέπτες. Για λόγους καλύτερου συντονισμού υπάρχουν υπάλληλοι με άριστη γνώση της τουρκικής γλώσσας, που απαντούν σε ερωτήσεις των επισκεπτών, ωστόσο όλες οι λεζάντες και τα συνοδευτικά κείμενα στις προθήκες είναι τόσο στα ελληνικά όσο και στα τουρκικά.

Εκατοντάδες τουρίστες, Τούρκοι και άλλοι, μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα, προσευχήθηκαν τη Δευτέρα στο Γενί Τζαμί, το οποίο τους παραχώρησε για τρίτη συνεχή χρονιά ο δήμος, προκειμένου να ασκήσουν τα λατρευτικά τους καθήκοντα.

“Στόχος μας ήταν να διευκολύνουμε τους μουσουλμάνους κατοίκους της πόλης και επισκέπτες να γιορτάσουν τον τερματισμό της νηστείας του Ραμαζανιού”, δηλώνει στην εφημερίδα ο εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης, Σπύρος Πέγκας.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.