ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Γέμισε η Αρκαδία νεκρά ζώα από τον καταρροϊκό! [video]

Γέμισε η Αρκαδία νεκρά ζώα από τον καταρροϊκό.
Οργισμένοι για την αδιαφορία των αρμοδίων και απελπισμένοι είναι οι κτηνοτρόφοι στα χωριά του Φαλάνθου, αφού καθημερινά βλέπουν τα ζώα τους να ψοφάνε το ένα μετά το άλλο από τον...
καταρροϊκό πυρετό.

Τσελεπάκος, Δαβιές, Μαντέϊκα, Χρυσοβίτσι, Αγιωργίτικα, Πιάνα, Ροεινό, Σιλίμνα είναι τα χωριά του Φαλάνθου που έχουν υποστεί σοβαρές απώλειες στα κοπάδια, σύμφωνα με τους ίδιους τους κτηνοτρόφους. Σοβαρό πρόβλημα έχουν επίσης η Στεμνίτσα αλλά και η Βυτίνα.

Ευθύνες επιρρίπτουν στην πολιτεία γενικότερα, στην περιφέρεια ειδικότερα και προσωπικά στον περιφερειάρχη για την αδιαφορία που λένε ότι δείχνουν, υποστηρίζοντας ότι όχι μόνο μέτρα πρόληψης δεν πάρθηκαν, αλλά δεν είναι ενημερωμένοι ούτε για το τι πρέπει να κάνουν πλέον που τα πρόβατα ψοφάνε αβοήθητα.

Δεν ξέρουν τι να κάνουν όταν αρρωσταίνει το ζώο αλλά και τι να το κάνουν όταν ψοφάει, με αποτέλεσμα να έχουν γεμίσει τα βουνά και τα ρέματα ψοφίμια και παράλληλα να γίνονται ακόμα συσκέψεις, όπως χαρακτηριστικά υποστηρίζουν!

Επιπλέον μιλούν για μεγάλη πληγή της κτηνοτροφίας, καθώς δεν πουλιέται το γάλα και το κρέας (ήδη) και το πρόβλημα δεν είναι περαστικό! Τα κρεοπωλεία και τα τυροκομεία έχουν πληγεί σημαντικά και οι συνέπειες θα είναι εμφανέστερες μετά το καλοκαίρι.

Γέμισε η Αρκαδία νεκρά ζώα από τον καταρροϊκό..
Οι κτηνοτρόφοι παρακαλούν την περιφέρεια να τους κοιτάξει και μέσα από την κάμερα του kalimera-arkadia.gr που βρέθηκε κοντά τους, εκλιπαρούν προσωπικά τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη να δώσει τη λύση, να τους δώσει το ανάλογο φάρμακο για να σώσουν τα κοπάδια τους και κατ' επέκταση ολόκληρες οικογένειες που ζουν από αυτά.

Μέχρι τώρα ό,τι φάρμακο έχουν πάρει δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την ασθένεια και ζητούν αποζημίωση.

Κανένας δεν έχει επισκεφτεί τα χωριά τώρα που έχουν πρόβλημα, όσο ήταν περίοδος εκλογών κάθε μέρα ήταν όλοι εκεί... "Έχουμε φτάσει στο αμήν", "Δε μπορούμε να βλέπουμε τα ζώα μας να ψοφάνε κάθε μέρα" φωνάζουν οι κτηνοτρόφοι.

Το κλίμα στα χωριά είναι τεταμένο, οι κτηνοτρόφοι φωνάζουν, ενώ δεν έλειψαν και τα κλάματα ακόμα και μπροστά στην κάμερα.

kalimera-arkadia.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.