ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Εξιχνιάσθηκαν υποθέσεις απάτης σε βάρος συνταξιούχων

Εξιχνιάσθηκαν υποθέσεις απάτης σε βάρος συνταξιούχων.
Την εξιχνίαση υποθέσεων απάτης σε βάρος συνταξιούχων και την αυτόφωρη σύλληψη της ημεδαπής δράστιδας,
κατάφεραν αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, μετά συστηματική διερεύνηση σχετικών καταγγελιών.

Για τη υπόθεση συνελήφθη 50χρονη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για «Απάτη» και παράβαση του Νόμου περί «Ναρκωτικών».

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η δράστιδα υποδυόμενη την τραπεζικό υπάλληλο και ισχυριζόμενη ότι μπορούσε να διευκολύνει τις απαραίτητες διατραπεζικές συναλλαγές, προσέγγιζε και εξαπατούσε συνταξιούχους, αποσπώντας διάφορα χρηματικά ποσά.

Προ της αυτόφωρης σύλληψής της μάλιστα, η οποία πραγματοποιήθηκε μεσημβρινές ώρες χθες (11-07-2014), σε κεντρική οδό της πόλης, προσέγγισε 70χρονη ημεδαπή και υποστηρίζοντας ψευδώς ότι το θύμα και ο σύζυγός της δικαιούνται επιπλέον χρηματικό επίδομα στη σύνταξή τους, της απέσπασε το χρηματικό ποσό των 285 ευρώ.

Επιπρόσθετα, με τον ισχυρισμό ότι θα παρέλθει η προθεσμία για την υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών, αποπειράθηκε ανεπιτυχώς να αποσπάσει από την ηλικιωμένη το επιπλέον χρηματικό ποσό ων 1.000 ευρώ.

Χρησιμοποιώντας την ίδια μέθοδο δράσης, η 50χρονη συλληφθείσα τον Απρίλιο και Μάιο του τρέχοντος έτους, εξαπάτησε δύο (2) επιπλέον γυναίκες, αποσπώντας από την κάθε μία το χρηματικό ποσό των 1.400 ευρώ.

Από τις αστυνομικές έρευνες που ακολούθησαν:

Στην κατοχή της 50χρονης βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 1.170 ευρώ, προερχόμενο από την παράνομη δραστηριότητα,
στην οικία της στις Σέρρες, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών, βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα ναρκωτικών ουσιών.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Πηγή: e-saloniki.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.