ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Τα σενάρια «υιοθεσίας» του κροκόδειλου Σήφη..

Τα σενάρια «υιοθεσίας» του κροκόδειλου Σήφη.
Αυξάνονται όσο περνάνε οι μέρες οι προτάσεις, τόσο των φορέων της Κρήτης, όσο και κατοίκων για να παραμείνει στο φράγμα των Ποταμών, ο Σήφης ο κροκόδειλος.
Όπως υποστήριξε ο δήμαρχος Αμαρίου, Στέφανος Σημαντήρας, αν ο κροκόδειλος μπορεί, υπό προϋποθέσεις, να παραμείνει στα νερά του φράγματος, αυτό θα ήταν ευκταίο ...! Συζητάει, μάλιστα, το ενδεχόμενο να διαμορφωθεί μέσα στο φράγμα ένα κατάλληλο σημείο προκειμένου να μείνει εκεί ο κροκόδειλος ...
«Ο κροκόδειλος βρέθηκε κατά λάθος στα νερά του φράγματος των Ποταμών αλλά τελικά αναπτύχθηκε κανονικά. Τις τελευταίες μέρες έχουμε δει να συγκεντρώνονται εδώ καθημερινά πάρα πολλοί άνθρωποι για να τον δουν ... Σκεφτήκαμε λοιπόν μήπως θα μπορούσαμε να τον κρατήσουμε μέσα στο φράγμα χωρίς να επηρεάσουμε τη ζωή του ερπετού αλλά και χωρίς να κάνουμε ζημιά στην πανίδα του τόπου. Υπάρχουν κάποια σημεία μέσα στην τεράστια έκταση του φράγματος που θα βόλευαν για κάτι τέτοιο ... Βέβαια κάτι τέτοιο θα μας το πουν οι επιστήμονες γιατί μπορεί να υπάρχουν κίνδυνοι που εμείς δεν τους γνωρίζουμε.
Ωστόσο θα μπορούσαν να ληφθούν μέτρα και το ερπετό να παραμείνει σε ειδικό χώρο μέσα στο φράγμα. Θα μπορούσαμε να το δούμε με κάποιο τρόπο ... »ανέφερε στο ΣΚΑΙ Κρήτης ο δήμαρχος Αμαρίου, τονίζοντας μάλιστα ότι και η καθημερινότητα του« Σήφη », τις τελευταίες ημέρες έχει αλλάξει, αφού η παρουσία εκατοντάδων ανθρώπων και τηλεοπτικών συνεργείων του άλλαξε τις συνήθειές και ... τα στέκια του μέσα στο φράγμα.
Πηγή: Cretalive.gr 


loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.