ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Εκατοντάδες χελωνάκια θα γεννηθούν σε δύο παραλίες της Ρόδου!!

Εκατοντάδες χελωνάκια θα γεννηθούν σε δύο παραλίες της Ρόδου.
Άμεση κινητοποίηση από τον Υδροβιολογικό Σταθμό Ρόδου. Τις αμμώδεις παραλίες της ανατολικής και νότιας Ρόδου, φαίνεται ότι...
προτιμούν οι χελώνες καρέτα – καρέτα, προκειμένου να αφήσουν τα αυγά τους.

Άλλες δύο τέτοιες περιπτώσεις, εντοπίστηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα, και αμέσως ειδοποιήθηκε ο υδροβιολογικός σταθμός Ρόδου όπου και μερίμνησε για την ασφαλή διαδικασία εκκόλαψης των αυγών αυτών.

Η πρώτη περίπτωση, εντοπίστηκε πριν από 10 περίπου μέρες στην παραλία Καλάθου σε αμμώδες σημείο. Αμέσως έσπευσε κλιμάκιο ειδικών του ΥΣ Ρόδου και έλαβε τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των αυγών αυτών.

Στην δεύτερη περίπτωση, ειδοποιήθηκε ο Υδροβιολογικός Σταθμός Ρόδου από ιδιώτη κάτοικο της περιοχής Βληχών, κάτω από το Ξενοδοχείο Λίνδος Μάρε ότι χελώνα είχε εναποθέσει τα αυγά της στο συγκεκριμένο σημείο.

Αμέσως κλιμάκιο του Υδροβιολογικού Σταθμού, έσπευσε επιτόπου και περιόρισε τον χώρο στην πολυσύχναστη αυτή παραλία, λαμβάνοντας έτσι μέτρα προστασίας.

Όπως εξήγησε μιλώντας στη «Ροδιακή» η ιχθυολόγος κ. Κορσίνι, σε 55 περίπου μέρες τα αυγά αυτά θα εκκολαφθούν και περίπου 100 χελωνάκια θα αναζητήσουν τον δρόμο για την θάλασσα.
Σημειώνεται ότι τα τελευταία χρόνια τέτοιες περιπτώσεις εντοπίστηκαν σε πολλές παραλίες του νησιού μας ακόμα και εντός της πόλης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το είδος των θαλάσσιων αυτών χελώνων, είναι μοναδικό και σπάνιο σε όλο τον πλανήτη και ότι τα τελευταία χρόνια δυστυχώς ο αριθμός τους ολοένα και μειώνεται.

Rodiaki.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.