ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Σαμαράς: Χέρι χέρι με τους χρυσαυγίτες ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σαμαράς: "Χέρι χέρι με τους χρυσαυγίτες ο ΣΥΡΙΖΑ.
Στο συνέδριο του Economist που διεξάγεται στο Καβούρι μίλησε απόψε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς που αναφέρθηκε στο τρίπτυχο μεταρρυθμίσεις, εξυγίανση και ανάπτυξη...

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ με αιχμή τη στάση του στο θέμα της ΔΕΗ, εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, λέγοντας ότι «πηγαίνει χέρι- χέρι με τους Χρυσαυγίτες».

Όπως ανέφερε ο Πρωθυπουργός: «Τώρα, λοιπόν, που η Ελλάδα προσπαθεί να κερδίσει το χαμένο έδαφος και σε αυτό τον τομέα, κάποιοι προσπαθούν να το αποτρέψουν. Να το εμποδίσουν. Να το ματαιώσουν... Και δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν ακόμα και τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, χωρίς καν να υπάρχει περίπτωση να επιτύχουν το παραμικρό. Τέτοια τύφλωση, τέτοιος αμοραλισμός. Θαυμάστε τούς τάχα προοδευτικούς δημοκράτες, χέρι- χέρι με τους χρυσαυγίτες».

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ δίνοντας απάντηση και στη χθεσινή τοποθέτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στο ίδιο συνέδριο: «Υπάρχει η υποχρέωση της Ελλάδας να απελευθερώσει την ενεργειακή αγορά, όπως και κάθε κράτος- μέλος της Ευρώπης. Όλες οι χώρες το κάνουν. Κι όλες επωφελούνται. Δεν το κάνουν όλες με τον ίδιο τρόπο. Ούτε με τον ίδιο ρυθμό. Αλλά όλες συμφωνούν ότι πρέπει να γίνει και διαλέγει η καθεμιά τον τρόπο που της ταιριάζει καλύτερα: Για να καταργήσουν το κρατικό μονοπώλιο, και να καταργήσουν και τη δεσπόζουσα θέση όπου αυτή υπάρχει... Γιατί πρέπει να γίνουν μεγάλες επενδύσεις σε μονάδες παραγωγής και υποδομές. Πώς θα γίνουν αυτές οι επενδύσεις; Όπως έγιναν στις άλλες χώρες της Ευρώπης: Με επενδύσεις του ιδιωτικού τομέα μέσα από προγράμματα αποκρατικοποίησης. Που με τη σειρά τους έφεραν χαμηλότερες τιμές και καλύτερες υπηρεσίες.

Ο κ.Σαμαράς επανέλαβε για μία ακόμη φορά την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις λέγοντας ότι σήμερα είναι σε θέση να πει ότι μπορούμε να εξασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα του χρέους, και ότι «θα το διασφαλίσουμε χωρίς νέο γύρο λιτότητας μέχρι το τέλος της χρονιά».

Όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός η Ελλάδα βγαίνει από τον εφιάλτη και θα είναι η τρίτη χώρα που θα βγει από το μνημόνιο: «2,9 ανάπτυξη προβλέπεται για το 2015 ενώ ήδη για πέντε συνεχείς μήνες η ανεργία υποχωρεί όταν για έξι χρόνια ανέβαινε συνεχώς» επισήμανε ο Αντώνης Σαμαράς. Είπε ακόμα ότι αν και ελάχιστοι πίστευαν ότι θα καταφέρναμε να βγούμε φέτος στις αγορές, το πετύχαμε και βγαίνουμε με ακόμα χαμηλότερα επιτόκια.

«Ακόμα δεν τα έχουμε διασφαλίσει πλήρως αυτά που πετύχαμε, το λέω ξεκάθαρα. Θα τα διασφαλίζουμε όταν μπούμε για τα καλά στην ανάπτυξη» υποστήριξε αλλά όπως είπε τώρα είναι η ώρα να αποκαταστήσουμε αδικίες. «Να μειώνουμε τις φορολογικές επιβαρύνσεις χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο τα πλεονάσματα που πετύχαμε» είπε ο Πρωθυπουργός που υποσχέθηκε ότι κάθε χρονιά που περνάει οι φόροι πρέπει θα υποχωρούν.

Ο Αντώνης Σαμαράς έκανε ακόμα λόγο για τη λαθρομετανάστευση που την χαρακτήρισε τεράστια πληγή αλλά όπως είπε έχει ήδη συγκρατηθεί και μπορούν να γίνουν ακόμα πολλά.

Δεν παρέλειψε να τονίσει πόσο σημαντικές είναι οι συμμαχίες της χώρας λέγοντας «θέσεις εξόδου από το ΝΑΤΟ ή προσχωρήσεις σε τριτοκοσμικές επιλογές ξεχαρβαλώνουν τη χώρα μας και μας θέτουν σε κινδύνους».

enikos.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.