ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Κρατήσεις από τον Οκτώβριο στα υδροπλάνα

Κρατήσεις από τον Οκτώβριο στα υδροπλάνα..
Εμπλουτισμό του ελληνικού τουριστικού προϊόντος «υπόσχεται» η έλευση των υδροπλάνων στη χώρα μας:μάλιστα, όπως υποστηρίζει χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της εταιρείας Hellenic Seaplanes (Υδροπλάνα Ελλάδας), κ. Μιχάλης Ασαριώτης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «η Ελλάδα μπορεί να γίνει η ‘Ριβιέρα’ της Ευρώπης και τα υδροπλάνα να προσδώσουν άλλον αέρα στο τουριστικό προϊόν της χώρας».

Σημειωτέον ότι, σε περίπτωση επιβεβαίωσης του χρονοδιαγράμματος, η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που θα προσφέρει υπηρεσίες μεταφοράς με υδροπλάνα.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΪΟ 2015 ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ
Όπως υποστηρίζει ο κ. Ασαριώτης, η εταιρεία του ετοιμάζει ήδη το σύστημα κράτησης θέσεων επιβατών στα υδροπλάνα, με τις πρώτες κρατήσεις να εκτιμάται ότι θα είναι δυνατές από τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους. Οι πρώτες πτήσεις υπολογίζεται ότι θα ξεκινήσουν τον Μάιο 2015, παρότι αρχικώς υπήρχε η ελπίδα ότι αυτό θα επιτυγχανόταν ήδη από φέτος. Σύμφωνα, πάντως, με τον επικεφαλής της Hellenic Seaplanes, «η Πολιτεία είναι αρωγός στην προσπάθεια για έλευση των υδροπλάνων. Όποια προβλήματα εμφανίζονται είναι απόρροια της δαιδαλώδους νομοθεσίας και όχι της έλλειψης ενδιαφέροντος».

ΒΑΖΟΥΝ ΣΤΟΧΟ ΓΙΑ ΕΚΑΤΟ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 2016
Από την πλευρά της, η εταιρεία «βλέπει» θετικά το τελευταίο νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμού, στο σκέλος που αφορά τα υδροπλάνα, με το οποίο ανοίγει ο δρόμος για την προσθαλάσσωσή τους σε μαρίνες όλης της χώρας. Μάλιστα, η Hellenic Seaplanes έχει κινήσει ήδη τις διαδικασίες για την προσθαλάσσωση υδροπλάνων της σε μαρίνες, αλλά και σε ξενοδοχειακές μονάδες που διαθέτουν αντίστοιχες εγκαταστάσεις: αρχικώς θα λειτουργήσουν περίπου 10 υδατοδρόμια (με έμφαση στις Σποράδες), ενώ στόχος είναι το 2016 αυτά να ξεπεράσουν τα εκατό σε όλη τη χώρα.


Εστιάζοντας στο μέτωπο του τουρισμού, ο κ. Ασαριώτης ανέφερε ότι η Hellenic Seaplanes έχει δρομολογήσει συνεργασίες με εταιρείες κρουαζιέρας, αλλά και με διεθνή tour operator: στον επισκέπτη της κρουαζιέρας θα προσφέρεται περιηγητική πτήση, ενώ στον τουρίστα που κλείνει πακέτο μέσω του διεθνή τουριστικού πράκτορα θα παρέχεται η δυνατότητα να κάνει χρήση του υδροπλάνου για πρόσβαση σε νησιά που μέχρι σήμερα ήταν αποκλεισμένα από τα πλάνα των ξένων tour operators: «Πλέον, ο υποψήφιος τουρίστας θα έχει τη δυνατότητα να επισκεφτεί, για παράδειγμα, την Πάτμο χωρίς ταλαιπωρία και χωρίς τη χρήση θαλάσσιου μέσου μεταφοράς», σημειώνει ο κ. Ασαριώτης.

Με βάση το business plan που έχει καταρτιστεί, το «χαρτοφυλάκιο» των υπηρεσιών της Hellenic Seaplanes θα προσφέρει υπηρεσίες προγραμματισμένων πτήσεων, ναυλωμένων πτήσεων/ πτήσεων charter, υπηρεσιών μεταφοράς φορτίων, περιηγητικών πτήσεων/ κρουαζιερόπλοιων, μεταφορών σε θέρετρα και αεροδιακομιδών. Σε ό,τι αφορά, δε, το σκέλος της τιμής του εισιτηρίου, εκτιμάται ότι μια περιηγητική πτήση σε επισκέπτη κρουαζιέρας θα τιμάται περί τα 120 ευρώ.WHO IS WHO
Η εταιρεία Υδροπλάνα Ελλάδας ιδρύθηκε τον Μάιο 2013 βάσει του ν. 4146/18-4-2013 περί λειτουργίας υδροπλάνων και υδατοδρομίων, ως αποτέλεσμα του τεράστιου ενδιαφέροντος που δημιουργήθηκε για επενδύσεις στον χώρο των υδροπλάνων στην Ελλάδα.
Η εταιρεία καλύπτει μεταφορές στο εσωτερικό της χώρας, χρησιμοποιώντας μια νέα εναλλακτική μορφή μετακίνησης, τα υδροπλάνα, δραστηριοποιούμενη εξειδικευμένα στους τομείς της λειτουργίας αεροπορικής εταιρείας υδροπλάνων, της ανάπτυξης δικτύου υδατοδρομίων, της αδειοδότησης και διαχείρισης υδατοδρομίων και της εκπαίδευσης πιλότων και τεχνικών υδροπλάνων.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.