ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Ο Νετανιάχου απέλυσε τον υφυπουργό Αμυνας

Ο Νετανιάχου απέλυσε τον υφυπουργό Αμυνας.
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου απέπεμψε σήμερα από την κυβέρνησή του τον υφυπουργό Άμυνας καθώς εκείνος επέκρινε δημόσια τις αποφάσεις που...
αφορούσαν την επιχείρηση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Νετανιάχου αντιμετωπίζει αυξανόμενες πιέσεις από μέλη του κυβερνητικού συνασπισμού —κυρίως προερχόμενα από τη δεξιά— για να εντείνει τις επιχειρήσεις εναντίον της Χαμάς και να στείλει χερσαία στρατεύματα στη Γάζα.

Ο Ντάνι Ντάνον, του κόμματος Λικούντ, επέκρινε νωρίτερα στην απόφαση της κυβέρνησης να αποδεχτεί την πρόταση της Αιγύπτου για εκεχειρία. "Για μια ακόμη φορά η Χαμάς είναι αυτή που δίνει τον τόνο σε αυτήν την επιχείρηση. Πρέπει να αναλάβουμε πρωτοβουλία και να διορθώσουμε το λάθος που έγινε στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου το πρωί", είπε χαρακτηριστικά.

Η Χαμάς δεν δέχτηκε την πρόταση της Αιγύπτου και οι συγκρούσεις συνεχίζονται.

Ισραηλινοί αξιωματούχοι διευκρίνισαν ότι ο Ντάνον έχει από καιρό τεθεί στο περιθώριο από τον υπουργό Άμυνας Μοσέ Γιααλόν. Πολιτικοί αναλυτές υποστήριζαν ότι του είχε δοθεί η θέση του υφυπουργού Άμυνας σε μια προσπάθεια του Νετανιάχου να κατευνάσει τους εσωκομματικούς αντιπάλους του.

Τον Μάιο ο Ντάνον είχε γράψει ένα επικριτικό άρθρο για τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ και ο πρεσβευτής του Ισραήλ στην Ουάσινγκτον εξέδωσε μια ανακοίνωση όπου τόνισε ότι οι απόψεις του υφυπουργού "δεν αντανακλούν τη θέση της κυβέρνησης του Ισραήλ".

Ο Νετανιάχου σημείωσε ότι καθαίρεσε τον Ντάνον επειδή τα σχόλιά του καταδεικνύουν "μεγάλο βαθμό ανευθυνότητας" ενώ η χώρα βρίσκεται εν μέσω μιας στρατιωτικής επιχείρησης.

Μετά την απομάκρυνσή του ο Ντάνον άσκησε και πάλι κριτική στον Ισραηλινό πρωθυπουργό γράφοντας στη σελίδα του στο Facebook ότι ο Νετανιάχου τηρεί μια αδύναμη διπλωματική γραμμή τον τελευταίο χρόνο.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.