ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Όμηροι» των ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών οι Ουκρανοί ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Όμηροι» των ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών οι Ουκρανοί ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.
100.000 δολάρια αμοιβή δίνει το ρωσικό δίκτυο Lifenews σε όποιον παρουσιάσει πραγματικά στοιχεία για τη συντριβή του αεροπλάνου της Μαλαισίας
Καταφεύγοντας στο έσχατο μέσο για την αποκάλυψη της αλήθειας σχετικά με την κατάρριψη του Μπόινγκ της Μαλαισίας στις 17 του μηνός, το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο LifeNews υποσχέθηκε αμοιβή 100 χιλιάδων δολαρίων σε οποιονδήποτε αφηγηθεί τα πραγματικά περιστατικά ή δώσει αντικειμενικές πληροφορίες για το συμβάν.
Όπως μεταδίδει το δίκτυο, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, που εκτελούσαν βάρδια το κρίσιμο απόγευμα και θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην αναπαράσταση του σεναρίου της πτώσης του αεροπλάνου, κυκλοφορούν πλέον με έναν «αυτοκόλλητο» συνοδό των μυστικών υπηρεσιών. Όπως λένε συνάδελφοί τους, οι οδηγίες, που τους έχουν δοθεί είναι αυστηρότατες και σύμφωνα με αυτές είναι υποχρεωμένοι να ενημερώνουν για κάθε απόπειρα επικοινωνίας μαζί τους, αν δεν θέλουν να βρεθούν μπλεγμένοι με την Ουκρανική Υπηρεσία Ασφαλείας (ΟΥΑ), που φαίνεται πως εμπνέεται όχι μόνο από την προπαγάνδα του Γκέμπελς, αλλά και από ορισμένα από τα εγκλήματα της Γκεστάπο, παραλλαγές των οποίων είναι πλέον διαδεδομένες στην Ουκρανία.
Επί της ουσίας έχει απαγορευθεί σε όλους σχεδόν τους εργαζόμενους της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας της χώρας «Ukraeroruha» να μιλούν με οποιονδήποτε για το θέμα, πλην των στελεχών της ΟΥΑ, η οποία, κατά τους Ρώσους ομολόγους, είναι παράρτημα πλέον των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, στις οποίες έχει παραχωρηθεί και ένας όροφος στο μέγαρό της στο Κίεβο, εκτός του ότι έως πρόσφατα τουλάχιστον είχε υψωθεί έξω από αυτό και η αμερικανική σημαία.
Κατά τις πρώτες αφηγήσεις, που διέρρευσαν προς τους δημοσιογράφους, οι περισσότερες μέσω συγγενών και φίλων και με πολλά μέτρα προστασίας, οι ελεγκτές «προειδοποιήθηκαν» ότι το αεροσκάφος επλήγη από πύραυλο των «τρομοκρατών», σε συνεργασία με τη Ρωσία, η οποία είναι έτοιμη να δυσφημήσει την Ουκρανία και να καταστρέψει κάθε στοιχείο δικής της εμπλοκής. Όπως εξηγήθηκε στους εργαζόμενους του Κέντρου Παρακολούθησης Εναέριας Κυκλοφορίας άνδρες των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών, «ενδέχεται να παρουσιαστούν ως δημοσιογράφοι, μέλη των επιτροπών διερεύνησης κλπ», όμως οι ελεγκτές πρέπει να μείνουν ανένδοτοι σε κάθε επικοινωνία, αφού το θέμα έχει κριθεί εθνικής σημασίας.
To ρωσικό δίκτυο δήλωσε ότι «είμαστε έτοιμοι να συναντηθούμε με οποιονδήποτε άνθρωπο γνωρίζει πραγματικά δεδομένα, που θα δώσει πληροφορίες σε οποιαδήποτε μορφή ή σε οποιοδήποτε σημείο τον διευκολύνει», μάλιστα για την έρευνά του το LifeNews είναι έτοιμο να χρησιμοποιήσει «ανιχνευτή αλήθειας» και να τηρήσει όποια μέτρα ασφαλείας επιθυμήσει ο «μάρτυρας» ή η «πηγή», που μπορεί να αποκαλύψει μέρος ή όλη την αλήθεια για τη μυστηριώδη κατάρριψη.
Δεν είναι τυχαίο φυσικά ότι ο γενικός διευθυντής του LifeNews Aράμ Γκαμπρελιάνοφ κηρύχθηκε «persona non grata» και του απαγορεύθηκε η είσοδος στην Ουκρανία μαζί με αρκετούς ακόμη διευθυντές ή σημαίνοντα στελέχη ρωσικών ΜΜΕ, τα οποία κατά το Κίεβο είναι στρατευμένα στην προπαγανδιστική μηχανή του Κρεμλίνου και στον «επικοινωνιακό πόλεμο», που έχει πάρει φωτιά.
Όπως σχολίασαν στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, το Κίεβο αντί να διευκολύνει τη διερεύνηση της τραγωδίας εκτοξεύει ανυπόστατες κατηγορίες κατά της Ρωσίας και των ρωσόφωνων ανταρτών, εναντίον των οποίων δεν σταμάτησε ούτε λεπτό η πολεμική επιχείρηση. Η τακτική αυτή χαρακτηρίζεται από τη Μόσχα «ανήθικη και απάνθρωπη», καθώς δεν σεβάστηκε ούτε το θάνατο τόσων ανθρώπων, ούτε την ανάγκη να ολοκληρωθεί με ασφάλεια η έρευνα στο σημείο της συντριβής, όπου υπάρχουν ακόμη υπολείμματα διαμελισμένων σορών και μάλιστα σε μεγάλη ακτίνα. Είναι προφανές ότι υπό συνθήκες βομβαρδισμών ακόμη και εντός της ζώνης των 40 χιλιομέτρων, που είχε υποσχεθεί ο πρόεδρος Ποροσένκο ότι θα μείνει απαραβίαστη, δεν μπορεί να πλησιάσει στο χώρο για σοβαρή πραγματογνωμοσύνη ουδείς ειδικός.
Η Μόσχα απορρίπτει ως «μυθεύματα» τους νέους ισχυρισμούς του Κιέβου ότι καταρρίφθησαν δύο ακόμη πολεμικά αεροσκάφη της Ουκρανίας με πυραύλους Buk, που εκτοξεύθηκαν μάλιστα από ρωσικό έδαφος, καθώς για άλλη μια φορά δεν συνοδεύθηκαν από ουδεμία απόδειξη πέραν των προφορικών ισχυρισμών. Αντιθέτως η ρωσική πλευρά κατηγορεί τις ουκρανικές Αρχές ότι αποφεύγουν επιμελώς να δώσουν στη δημοσιότητα και το παραμικρό από τους τελευταίους διαλόγους των πιλότων του μοιραίου Μπόινγκ με τον πύργο ελέγχου και τις τελευταίες καταγραφές των ραντάρ, πριν εκείνο εξαφανιστεί, σημάδι, ότι όχι μόνο έχουν λόγους να κρύβουν τα στοιχεία αυτά, αλλά και ότι έχουν ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία αλλοίωσής τους.
«Χωρίς να ενημερωθούν οι αρμόδιοι διεθνείς οργανισμοί το Κίεβο ξεκίνησε κάποιες μυστικές δραστηριότητες τόσο με τους καταγραφείς των πληροφοριών στις υπηρεσίες ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας, στρατιωτικές και πολιτικές, όσο και με τους εργαζόμενους σε αυτές», κατήγγειλε ο Αλεξάντρ Λουκασέβιτς, επίσημος εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ.
«Κι αυτό δεν συμβαίνει πρώτη φορά», επεσήμανε ο κ. Λουκασέβιτς, ο οποίος υπενθύμισε ότι παρόμοιες υποσχέσεις διεθνούς συνεργασίας και παρουσίασης στοιχείων σε αντικειμενεικές διεθνείς επιτροπές είχαν δοθεί και για δύο ακόμη εγκληματικές προβοκάτσιες, στις οποίες εμπλέκεται μέρος ή το σύνολο της σημερινής ηγεσίας της χώρας: τη χρήση μισθωμένων ελεύθερων σκοπευτών κατά τις διαδηλώσεις στο Μαϊντάν, οι οποίοι αποδεδειγμένα χτυπούσαν τόσο τους υποστηρικτές, όσο και τους αντιπάλους του καθεστώτος Γιανουκόβιτς, αλλά και την πυρπόληση του Μεγάρου των Συνδικάτων, όπου κάηκαν ζωντανοί από 50 ως και άνω των 200 άνθρωποι, σύμφωνα με διαφορετικές πηγές. Θα είναι μακρύς ο δρόμος, που θα οδηγήσει κάποιους από το σημερινό Κίεβο στα δικαστήρια για εγκλήματα πολέμου, αλλά φαίνεται πως η Μόσχα είναι αποφασισμένη να βαδίσει το δρόμο αυτό…



loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.