ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

ΣΟΚ στο Αυστραλιανό τένις. Έξι άτομα συνελήφθησαν για στήσιμο αγώνων

ΣΟΚ στο Αυστραλιανό τένις. Έξι άτομα συνελήφθησαν για στήσιμο αγώνων
Σάλο έχουν προκαλέσει στην Αυστραλιανή κοινωνία οι αποκαλύψει για υποθέσεις διαφθοράς και χειραγώγησης αγώνων στο τένις...

Οπως προκύπτει από την εβδομαδιαία έκθεση της INTERPOL (14-21/7) έξι άνδρες συνελήφθησαν για στοιχηματισμό σε χειραγωγημένους αγώνες τένις, ενώ ένας Βρετανός ποδοσφαιριστής κρίθηκε ένοχος για συμμετοχή σε «στημένους» αγώνες σε ημιεπαγγελματικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, η αστυνομία της Αυστραλίας προχώρησε σε αυτές τις συλλήψεις, καθώς υπήρχαν κατηγορίες για στοιχηματισμό σε χειραγωγημένους αγώνες τένις, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

«Η αστυνομία ερευνά τους ισχυρισμούς ότι ένας αριθμός στοιχημάτων σε αγώνες τένις στην Αυστραλία και το εξωτερικό προήλθε σε αναμετρήσεις όπου το αποτέλεσμα ήταν προκαθορισμένο, από τουλάχιστον έναν παίκτη που συμμετείχε.

Οι άνδρες θα κληθούν να καταθέσουν για την κατηγορία περί χειραγώγησης αγώνων, ενώ σύμφωνα με την τροπολογία στον αθλητικό νόμο του 2013 (Ακεραιότητα στον Αθλητισμό) προκύπτουν και κατηγορίες για χρήση πληροφοριών χειραγωγημένων αγώνων προς στοιχηματικό όφελος«, αναφέρει δήλωση εκπροσώπου της Αστυνομίας.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον νόμο, η ποινή που προβλέπεται για τους ενόχους είναι μέχρι και 10 χρόνια φυλάκιση.

Μόλις μία εβδομάδα πριν υπήρξε ανάλογο κρούσμα και στο ποδόσφαιρο της χώρας. Την προηγούμενη Πέμπτη (24/7), δικαστήριο στην Αυστραλία καταδίκασε Βρετανό ποδοσφαιριστή για συμμετοχή σε χειραγωγημένους αγώνες σε ημιεπαγγελματικό πρωτάθλημαποδοσφαίρου στη Βικτώρια της Μελβούρνης.

Ο 25χρονος, Ντέιβιντ Ομπέιζ, είναι ο τρίτος παίκτης από τη Βρετανία που κρίθηκε ένοχος για παράνομο στοιχηματισμό στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα, με τους Ρέις Νόελ και Τζο Γουλ να έχουν καταδικαστεί για το ίδιο αδίκημα τον περασμένο Δεκέμβριο.

Οπως αποκαλύπτει η Αυστραλιανή Associated Press, επικαλούμενη πληροφορίες από το Ανώτατο Δικαστήριο της Μελβούρνης, ο Ομπέιζ παραδέχτηκε την ενοχή του και κλήθηκε να πληρώσει πρόστιμο 3.000 ευρώ.

Τέλος, για την συγκεκριμένη υπόθεση κατηγορείται και ένας τέταρτος Βρετανός ποδοσφαιριστής, ο 24χρονος Νίκολας Μακ Κόι, του οποίου η ακροαματική διαδικασία θα γίνει τον Σεπτέμβριο. Ολοι οι παίκτες έχουν ισόβιο αποκλεισμό από τη FIFA.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.