ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Κιβώτια ταχυτήτων για ηλεκτρικά αυτοκίνητα ετοιμάζει η Bosch

Κιβώτια ταχυτήτων για ηλεκτρικά αυτοκίνητα ετοιμάζει η Bosch.
Τα σημερινά αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν μία σταθερή σχέση μετάδοσης, αλλά αυτό φαίνεται ότι μπορεί να αλλάξει.

Οι ηλεκτροκινητήρες περιστρέφονται μέχρι και με 20.000 rpm και αποδίδουν τη μέγιστη ροπή τους από το μηδέν, οπότε η επικρατούσα τακτική είναι να μη συνδυάζονται με κιβώτιο ταχυτήτων. Όμως η Bosch φαίνεται ότι σκοπεύει να το αλλάξει αυτό.

Τα υβριδικά οχήματα, που αναγκαστικά πρέπει να συμβιβαστούν με το περιορισμένο εύρος λειτουργίας ενός κινητήρα εσωτερικής καύσης, πάντα έχουν κιβώτια ταχυτήτων. Άλλοτε συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης, άλλοτε συμβατικά αυτόματα και σε σπάνιες περιπτώσεις συμβατικά χειροκίνητα, όπως στο Honda CR-Z. Τα αμιγώς ηλεκτρικά όμως έχουν μόνο μία σχέση, αφού δεν χρειάζεται να επιβαρυνθούν με το επιπλέον βάρος, τις τριβές και την πολυπλοκότητα ενός κιβωτίου ταχυτήτων.

Η Bosch ισχυρίζεται τώρα ότι με ένα κατάλληλα σχεδιασμένο κιβώτιο ταχυτήτων η αποδοτικότητα ενός ηλεκτρικού κινητήρα μπορεί να βελτιωθεί. Το πρώτο πράγμα που εύκολα υποθέτει κανείς είναι ότι η δυνατότητα επιλογής μιαςπιο κοντής σχέσης στη φάση του φρεναρίσματος θα προσφέρει αποτελεσματικότερη ανάκτηση ενέργειας, άρα θα φορτίζονται περισσότερο οι μπαταρίες.

Σύμφωνα με τη Bosch μάλιστα η ύπαρξη κιβωτίου, έστω αυτόματου, θα βελτιώσει και τη διαδραστικότητα ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου με τον οδηγό του. Κάτι που σίγουρα θα αποζητάμε όταν η ηλεκτροκίνηση θα έχει διαδοθεί και σε σπορ μοντέλα...
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.