ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Freedom to Lecpetex’ creators – Ένα facebook community διαφορετικό από τα άλλα!

Freedom to Lecpetex’ creators – Ένα facebook community διαφορετικό από τα άλλα
Η κοινότητα στο Facebook με την ονομασία Freedom to Lecpetex’ creators, δημιουργήθηκε με σκοπό την ευαισθητοποίηση των... αρμόδιων αρχών, για την υποστήριξη και προάσπιση 2 hackers-ιδιοφυών νεαρών, οι οποίοι μόνο αδιάφοροι δεν μπορούν να χαρακτηριστούν.

Πρόκειται για μια υπόθεση που ανακοινώθηκε εχτές από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία κάνει λόγο για δύο ευφυέστατους νεαρούς, που ανάγκασαν το Facebook, να αλλάξει 3 φορές την πολιτική ασφαλείας του!

Οι δύο νεαροί σύμφωνα με τις αρχές, δημιούργησαν το λογισμικό “Lecpetex”, το οποίο στη συνέχεια διένειμαν μέσω εξειδικευμένων τεχνικών, με αποτέλεσμα να αποκτήσουν πρόσβαση όπως εκτιμάται σε χιλιάδες υπολογιστές σε όλο τον κόσμο.

Freedom to Lecpetex’ creators – Ένα facebook community διαφορετικό από τα άλλα..

Η συγκεκριμένη επίθεση – στρατηγική χαρακτηρίζεται υψηλού προφίλ και απαιτεί ανώτερες γνώσεις και δεξιότητες στον τομέα των Η/Υ.

Ο σκοπός της κοινότητας αυτής, όπως αναφέρει και ο δημιουργός της, είναι οι δύο νεαροί να μην φυλακιστούν σε καμία περίπτωση, γιατί προήγαγαν την επιστήμη της ασφαλείας των υπολογιστών, αλλά να αξιοποιηθούν κατάλληλα από τις ελληνικές αρχές, καθώς “τέτοια μυαλά, δεν θα έπρεπε να καταλήγουν στην φυλακή”!

Μπορείτε και εσείς να στηρίξετε την άποψη αυτή συμμετέχοντας αλλά και διαδίδοντας τον παρακάτω σύνδεσμο: facebook.com/pages/Freedom-to-Lecpetex-creators

Αξίζει να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με τις δηλώσεις του επικεφαλής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος οι δυο νεαροί δεν αποκόμισαν κάποιο οικονομικό όφελος από την δραστηριότητα του λογισμικού που δημιούργησαν ούτε χρησιμοποίησαν προσωπικά δεδομένα για παραποίηση/κλοπή ταυτότητας (identity theft).

Επιπροσθέτως όπως ανέφεραν στο SecNews πηγές που γνωρίζουν λεπτομέρειες από την συγκεκριμένη υπόθεση, οι δυο νεαροί δημιούργησαν μεν το λογισμικό για πειραματικούς καθαρά λόγους και κάποια στιγμήαυτό ξέφυγε από από τον έλεγχό τους με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτό να σταματήσουν την διάδοσή σου. Το σίγουρο είναι ότι οι δικαστικοί λειτουργοί που χειρίζονται την εν λόγω υπόθεση, οφείλουν να κατανοήσουν αρχικά το σύνολο των τεχνικών ιδιαιτεροτήτων αυτής και να λάβουν τις όποιες ορθές αποφάσεις για την τύχη των νεαρών με αίσθημα ευθύνης και αντιλαμβανόμενοι τα πραγματικά γεγονότα και την ουσία της υπόθεσης, πέρα από την υπερβολή και τις λανθασμένες αναφορές που έχουν υπάρξει σε πλήθος ΜΜΕ.
secnews.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.