ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Ένα ‘Penalty’ που πρέπει να μας ανησυχεί όλους

Ένα ‘Penalty’ που πρέπει να μας ανησυχεί όλους.
Γράφει η Persa

Το Μουντιάλ, των social media όπως χαρακτηρίστηκε –γεγονός που... σημαίνει, μέσα από τη δική μου θέαση, ότι η ‘στρογγυλή θεά’ έγινε αιτία να ξεφύγουμε λίγο από την καθημερινότητα, να εκφραστούμε και να επικοινωνήσουμε ποικιλοτρόπως με άλλους ανθρώπους- έλαβε τέλος και νάμαστε πάλι ο ‘καθείς εφ’ω ετάχθη’.

Προσωπικά ο απόηχος του Μουντιάλ με βρίσκει αγκαλιά με ένα ανέλπιστο δώρο –ένα ipad, όπως αντιλαμβάνεστε καινούργιο κοσκινάκι μου και που να σε κρεμάσω. Σερφάροντας λοιπόν στην απεραντοσύνη του Ίντερνετ με το νέο μου απόκτημα στέκομαι στο έργο ‘Penalty’ της φωτογράφου Mandy Barker. Μια σειρά τεσσάρων φωτογραφιών τις οποίες δημιούργησε από μπάλες ποδοσφαίρου, και όχι μόνο, που είχε ξεβράσει η θάλασσα σε διάφορα σημεία του πλανήτη θέλοντας με αυτό τον τρόπο να καταδείξει το τεράστιο πρόβλημα της θαλάσσιας ρύπανσης.

Συγκεκριμένα μέσα σε τέσσερις μήνες η καλλιτέχνης – φωτογράφος Mandy Barker και 89 εθελοντές μάζεψαν τα ‘κουφάρια’ από 769 μπάλες ποδοσφαίρου και περισσότερα από 223 άλλα είδη μπάλας, πηγαίνοντας σε 144 παραλίες, 41 χωρών και νησιών σε όλο τον κόσμο. Από τη σειρά των τεσσάρων φωτογραφιών, στις τρεις συνθέτει τον όγκο από τις μπάλες-σκουπίδια που μαζεύτηκαν ξεχωριστά από Ευρώπη, Ηνωμένο Βασίλειο και υπόλοιπο κόσμο ενώ στην τελευταία έχει συνθέσει 228 μπάλες που συνέλεξε ένας εθελοντής μόνος του.

Η Mandy Barker με το έργο της όχι μόνον θέλει να μας υπενθυμίσει πως ακόμη και ένας φτάνει για να αναδείξει ένα πρόβλημα αλλά και πως το ‘penalty’ για το παγκόσμιο πρόβλημα της θαλάσσιας ρύπανσης και όχι μόνο, θα το πληρώσουμε όλοι και μάλιστα πολύ ακριβά.

Περισσότερες πληροφορίες για την καλλιτέχνη και το έργο της: Mandy Barker official website
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.