ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Διεθνής σάλος για τον τεμαχισμό των γλυπτών του Παρθενώνα [video ΝΤΡΟΠΗΣ]

Διεθνής σάλος για τον τεμαχισμό των γλυπτών του Παρθενώνα.
Μεγάλες αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο έχει προκαλέσει η απόφαση του Βρετανικού Μουσείο για τον τεμαχισμό των γλυπτών του Παρθενώνα προκειμένου...
να μεταφερθούν σε άλλη αίθουσα του κτιρίου για τις ανάγκες μιας έκθεσης.

Όπως είναι γνωστό όσες φορές  έχουν αρνηθεί την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα έχουν επικαλεστεί τη φθορά από τη μετακίνηση. Αυτή η δικαιολογία καταρρίπτεται στην πράξη και οι ιθύνοντες του Βρετανικού Μουσείου παραμένουν  διεθνώς έκθετοι.

Συγκεκριμένα την ερχόμενη άνοιξη τμήματα από αυτό το εξαιρετικό γλυπτικό σύνολο, θα μετακινηθούν από τη γκαλερί «Ντουβέν», όπου τοποθετήθηκαν τη δεκαετία του '60, και θα μεταφερθούν στην γκαλερί «Σάνσμπερι», εκθεσιακό χώρο μέσα στο μουσείο, που δημιουργήθηκε με ιδιωτική χορηγία 25 εκατομμυρίων στερλινών.

Μέχρι τώρα, ένα μεγάλο επιχείρημα του Βρετανικού Μουσείου για τη μη επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα ήταν πως οι επισκέπτες μπορούν να τα δουν χωρίς να πληρώσουν εισιτήριο. Το κληροδότημα Τέρνερ, με βάση το οποίο λειτουργεί το Μουσείο, ορίζει ότι στη μόνιμη έκθεσή του η είσοδος είναι ελεύθερη. Αυτό όμως δεν ισχύει για τις περιοδικές εκθέσεις, όπου και μπαίνει τσουχτερό εισιτήριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Σταυρούλα Ξουλίδου: "Ανησυχίες και προβληματισμοί για τα γλυπτά του Παρθενώνα"



Δείτε το βίντεο από τη ΝΕΡΙΤ

loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.