ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Καρκίνος του δέρματος: Οι 4 μορφές του σε φωτογραφίες

Καρκίνος του δέρματος: Οι 4 μορφές του σε φωτογραφίες
Όλες οι μορφές καρκίνου του δέρματος είναι ανησυχητικές, δεν είναι όμως όλες εξίσου επικίνδυνες. Η δερματική αλλοίωση μπορεί να εμφανιστεί σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος, από την πλάτη και τα πόδια, έως τη μύτη και τα γεννητικά όργανα.
Θα πρέπει να κάνετε συστηματικά αυτοεξέταση στο σπίτι ώστε να εντοπίσετε έγκαιρα αλλαγές σε μια ελιά ή ένα νέο εξάνθημα με παράξενη όψη και υφή.
Δείτε ποιες είναι οι υποκατηγορίες του καρκίνου του δέρματος μέσα από φωτογραφίες.
1. Μελάνωμα
melanoma
Δεν είναι τόσο συχνό όσο άλλες μορφές καρκίνου του δέρματος, είναι όμως σοβαρότερο έως και θανατηφόρο. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας εάν παρατηρήσετε ότι μια ελιά έχει αλλάξει σχήμα ή χρώμα, έχει ακανόνιστα όρια ή αιμορραγεί.
2. Ακανθοκυτταρικό καρκίνωμα
Καρκίνος του δέρματος: Οι 4 μορφές του σε φωτογραφίες
Αυτός ο τύπος καρκίνου του δέρματος συνήθως εκδηλώνεται ως ένα συμπαγές, κόκκινο εξάνθημα που ξεφλουδίζει ή αιμορραγεί ή σαν μια πληγή που δεν επουλώνεται. Εμφανίζεται πιο συχνά στη μύτη, το μέτωπο, τα αυτιά, το κάτω χείλος και τα χέρια, δηλαδή σε σημεία που εκτίθενται περισσότερο στον ήλιο.
3. Νόσος Bowen
Καρκίνος του δέρματος: Οι 4 μορφές του σε φωτογραφίες
Ονομάζεται επίσης «επιτόπιο ακανθοκυτταρικό καρκίνωμα». Ο συγκεκριμένος τύπος καρκίνου εξαπλώνεται εξωτερικά, στην επιφάνεια του δέρματος. Αντιθέτως, το επιθετικό ακανθοκυτταρικό καρκίνωμα συνήθως εξαπλώνεται εσωτερικά. Τα εξανθήματα στη νόσο Bowen είναι κοκκινωπά και ξεφλουδίζουν. Πολλές φορές συγχέονται με το έκζεμα, τη μυκητίαση ή την ψωρίαση.
4. Βασικοκυτταρικό καρκίνωμα
Καρκίνος του δέρματος: Οι 4 μορφές του σε φωτογραφίες
Είναι η συνηθέστερη μορφή καρκίνου του δέρματος και αντιμετωπίζεται σχετικά εύκολα σε σύγκριση με τις υπόλοιπες. Επειδή εξαπλώνεται με αργό ρυθμό, είναι πιο συχνό στους ενήλικες. Εκδηλώνεται με διάφορους τρόπους, όπως ένα λευκό εξάνθημα με εμφανή αγγείωση, στα αυτιά, το λαιμό ή το πρόσωπο. Μπορεί επίσης να είναι επίπεδο και να ξεφλουδίζει, να έχει ίδια απόχρωση με την επιδερμίδα ή να είναι καφετί στο χρώμα.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.