ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Έρχεται ο Αλέξης:Αυτές θα είναι οι πρώτες 5 κινήσεις μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ!

Έρχεται ο Αλέξης:Αυτές θα είναι οι πρώτες 5 κινήσεις μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ!
Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, πάταξη της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής, καθώς και διαγραφή...
του χρέους είναι τρία από τα μέτρα που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ για την ανασυγκρότηση της χώρας.
Τα παραπάνω μέτρα ανακοίνωσε ο κ. Γιάννης Δραγασάκης, Αντιπρόεδρος της Βουλής και επικεφαλής της Επιτροπής Προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ.
Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο”, επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διαφωνεί με την επιβολή του ΕΝΦΙΑ προσθέτοντας ότι «δεν διορθώνεται και πρέπει να αποσυρθεί». Παράλληλα σημείωσε ότι η Ελλάδα «δεν μπορεί να βγει από την κρίση χωρίς να υπάρχει πολιτική που επιδιώκει διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους».
«Δεν λειτουργεί το φορολογικό σύστημα»
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα για θεσμοθέτηση ενός νέου φορολογικού συστήματος, καθώς «δεν μπορείς να μεταρρυθμίσεις το υπάρχον, γιατί δεν λειτουργεί».
Τέλος, ο κ. Δραγασάκης ανακοίνωσε πέντε μέτρα που θα πάρει μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για την ανασυγκρότηση της χώρας και τα οποία είναι:
- Ρήτρα ανάπτυξης με διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους,
- Δέσμη μέτρων που θα συμβάλλουν στην ανάκαμψη της οικονομίας (αποκατάσταση κατώτατου μισθού, βιώσιμες φορολογικές ελαφρύνσεις με επαναφορά του αφορολόγητου ορίου και επιστροφή φόρου),
- Ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης ύψους 5 δισ. ευρώ για τη δημιουργία 200.000 με 300.000 θέσεων εργασίας. Τα χρήματα που θα δοθούν για το πρόγραμμα θα επιστραφούν στο δημόσιο με αύξηση των εισφορών στα ταμεία,
- Καταπολέμηση φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής, ώστε να εισρεύσουν χρήματα στα ταμεία του κράτους,
- Ρύθμιση των κόκκινων δανείων.
Οσον αφορά στη σημερινή κυβέρνηση, ο κ. Γιάννης Δραγασάκης είπε ότι «θα επιβάλλει νέους φόρους με περιτύλιγμα φοροελαφρύνσεων» και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για καλλιέργεια εντυπώσεων, που αποσκοπεί στη δημιουργία καλύτερου προεκλογικού κλίματος.

loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.