ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Γ. Ορφανός: «Ελλάδα και Βουλγαρία έχουν χαράξει αναπτυξιακή πορεία»

Γ. Ορφανός: «Ελλάδα και Βουλγαρία έχουν χαράξει αναπτυξιακή πορεία»

Η διεύρυνση της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας, μέσα από την ανάληψη δράσεων σε ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος, τονίστηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης του...
υπουργού Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργου Ορφανού με τον γενικό πρόξενο της γειτονικής χώρας, Βασίλ Βάλτσεφ.

Όπως επισήμανε ο κ. Ορφανός, προτεραιότητα αποτελεί η αξιοποίηση των διασυνοριακών προγραμμάτων και η ενίσχυση της συμμετοχής στο Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης (ΣΕΣ) 2014-2020.   «Στο πλαίσιο αυτό, είναι ήδη σε εξέλιξη ένα πρόγραμμα του INTERREG, που αφορά την στήριξη της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας νέων επιστημόνων και επιχειρηματιών, με την κωδική ονομασία «TRIGGER», ενώ παράλληλα εξετάζουμε τους τρόπους με τους οποίους θα επεκτείνουμε τη διμερή συνεργασία  στη νέα προγραμματική περίοδο του ΣΕΣ», υπογράμμισε ο κ. Ορφανός ενώ σημείωσε πως βρίσκεται σε εξέλιξη φοιτητικός διαγωνισμός, με θέμα την οικονομική και πολιτική συνεργασία Ελλάδας-Βουλγαρίας.

«Η αίσθηση που υπάρχει ότι Ελλάδα και Βουλγαρία προχωρούν από κοινού στην ίδια κατεύθυνση, να γίνει βίωμα και στους δύο λαούς», δήλωσε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης.

Από την πλευρά του, ο κ. Βάλτσεφ  τάχτηκε υπέρ της ανάδειξης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων των δύο χωρών. «Πιστεύω πως θα έχουμε πολύ καλή συνεργασία για την αξιοποίηση των  κονδυλίων από τη συμμετοχή σε κοινοτικά προγράμματα», σημείωσε ο Βούλγαρος πρόξενος.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.