ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Μερκελ: Η Γερμανία θα ξεκινήσει πτήσεις για τη φύλαξη του εναερίου χώρου της Λετονίας!

Μερκελ: Η Γερμανία θα ξεκινήσει πτήσεις για τη φύλαξη του εναερίου χώρου της Λετονίας!
«Το ΝΑΤΟ θα υπερασπιστεί τα κράτη μέλη της Βαλτικής» H καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ υποσχέθηκε χθες στις χώρες της Βαλτικής ότι... το ΝΑΤΟ θα τις υπερασπιστεί, χωρίς να στείλει μόνιμα μάχιμα στρατεύματα σε αυτές μεν, αλλά αυξάνοντας τις στρατιωτικές κινήσεις του στην περιοχή. 

Η Λετονία, η Εσθονία και η Λιθουανία ανησυχούν ότι οι συγκρούσεις στην Ουκρανία και η προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία θα μπορούσαν να αποτελέσουν τον προάγγελο αποσταθεροποίησης στην περιοχή από τη Μόσχα. 

«Θέλω να υπογραμμίσω ότι… το Άρθρο 5 της συνθήκης του ΝΑΤΟ -το καθήκον να παράσχουμε αμοιβαία υποστήριξη- δεν είναι κάτι που υπάρχει μόνο στα χαρτιά, αλλά είναι κάτι (. . .) με σάρκα και οστά» δήλωσε η Μέρκελ κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στην πρωτεύουσα της Λετονίας, Ρίγα. Η καγκελάριος επισήμανε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου με την πρωθυπουργό της Λετονίας Λαϊμντότα Στραουτζούμα ότι η Γερμανία θα ξεκινήσει πτήσεις για τη φύλαξη του εναερίου χώρου της Λετονίας στο πλαίσιο της νατοϊκής αποστολής από την 20ή Αυγούστου. «Αλλά εμείς πρέπει τώρα να ενισχύσουμε αυτό με επιπλέον στρατιωτικά γυμνάσια και ελιγμούς (…) ώστε να μπορέσουμε να αντιδράσουμε άμεσα και χωρίς δισταγμούς» υποστήριξε η ίδια. «Πρέπει να γίνουν τα πάντα ώστε να έχουμε τις υποδομές στις χώρες της Βαλτικής για να αντιδράσουμε ταχέως». 

Η Άγγελα Μέρκελ είπε επίσης ότι οι ηγέτες του Βορειοατλαντικού Συμφώνου θα συζητήσουν το θέμα αυτό στη Σύνοδο του Κάρντιφ στις 4 και 5 Σεπτεμβρίου και ότι εκείνη αναμένει ότι θα καταλήξουν σε μια κοινή θέση. «Δεν θα έχουμε σταθμεύουν μόνιμα μάχιμα στρατεύματα» στις χώρες αυτές «αλλά θα ενισχύσουμε την συμμετοχή μας με άλλους τρόπους… θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να εγγυηθούμε ότι, εάν η Λετονία αντιμετωπίσει δυσκολίες, το ΝΑΤΟ θα μπορέσει να βοηθήσει αμέσως» προσέθεσε η Γερμανίδα καγκελάριος. 

Η πρωθυπουργός της Λετονίας τόνισε ότι οι ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία έχουν «μεταβάλει εκ θεμελίων το περιβάλλον ασφαλείας στην Ευρώπη». «Η εμπιστοσύνη έχει χαθεί. Όλοι μας πρέπει να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες και πρέπει να δώσουμε μια ξεκάθαρη απάντηση» υποστήριξε.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.