ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Κ. Μαρκόπουλος: "Απαραδεκτός ο ΕΝΦΙΑ σε περιοχές της Εύβοιας"

Κ. Μαρκόπουλος: "Απαραδεκτός ο ΕΝΦΙΑ σε περιοχές της Εύβοιας"
Άμεση ήταν η παρέμβαση του βουλευτή Κώστα Μαρκόπουλου προς το γραφείο του Υπουργού Οικονομικών κ. Χαρδούβελη, μετά την...
ενημέρωσή του ότι σε πολλές περιοχές της Εύβοιας ήρθε δεκαπλάσιος φόρος ακινήτων σε σχέση με πέρυσι.

Για την ακρίβεια, ο βουλευτής ενημερώθηκε από πολύ νωρίς το πρωί, ότι σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα των περιοχών Καρύστου, Μαρμαρίου, Αλιβερίου, Αυλωναρίου και Κύμης, σε όλη την Καρυστία δηλαδή, χρεώθηκε στην ακίνητη περιουσία υπέρογκος και άδικος φόρος. Παραδείγματος χάριν, στο δημοτικό διαμέρισμα Δάφνης, οι πολίτες φορολογήθηκαν με 60.000 ευρώ το στρέμμα έναντι 10.000 πέρυσι. Στο Αυλωνάρι, από 7000 πέρυσι έγινε 70.000. Στο Γραμπιά Καρύστου από 35.000 έγινε 85.000.

Ο βουλευτής ανακάλυψε το εξής: όλες αυτές οι περιοχές και προφανώς πολλές άλλες, δεν είχαν ούτε συντελεστή οικοπέδου, ούτε συντελεστή αξιοποίησης, όπως προβλέπει ο νόμος του ΕΝΦΙΑ με αποτέλεσμα να λαμβάνονται οι κατώτερες αντίστοιχες τιμές του πλησιέστερου Δήμου (Νόμος 4223/2013 αρ.4 κεφ. Β παρ.1 ββ). Όμως, το Υπουργείο Οικονομικών δεν «δανείστηκε» μόνο τους συντελεστές, αλλά «δανείστηκε» και τις αντικειμενικές αξίες των πόλεων και δεν έλαβε υπόψη τις αντικειμενικές αξίες στις επικείμενες περιοχές του 2013 που είναι υπαρκτές. 

Ο βουλευτής επικοινώνησε με το γραφείο του Υπουργού Οικονομικών και είπε ότι αυτό θέλει άμεση διόρθωση, ότι είναι ευθύνη της πολιτείας που δεν έχει καθορίσει συντελεστές αξιοποίησης ακινήτων και ότι οι πολίτες έχουν ξεσηκωθεί από την κατάφορη αδικία.  
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.