ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Εκτός ΑΕΙ και ΤΕΙ οι "αιώνιοι" φοιτητές από Σεπτέμβριο – Λοβέρδος: Θα εφαρμοστεί ο νόμος!

Εκτός ΑΕΙ και ΤΕΙ οι "αιώνιοι" φοιτητές από Σεπτέμβριο – Λοβέρδος: Θα εφαρμοστεί ο νόμος!
«Είμαστε σε συνεχή συνεννόηση με τα συντονιστικά όργανα των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ για την εφαρμογή της νομοθεσίας».

Ο νόμος για διαγραφή των «αιωνίων» φοιτητών θα εφαρμοστεί από το νέο ακαδημαϊκό έτος δίνοντας νόημα στην έννοια του κύκλου σπουδών, διευκρινίζει ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος σχολιάζοντας δημοσιεύματα του κυριακάτικου τύπου


«Από το 2007 αλλά και από το 2011 ενημερώθηκαν οι φοιτητές των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ που δεν είχαν ολοκληρώσει τις σπουδές τους, παραμένοντας επί πολλά χρόνια εγγεγραμμένοι σε αυτά τα ιδρύματα, πως θα διαγραφούν τον Σεπτέμβριο του 2014. Δόθηκαν μάλιστα από τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα και επιπλέον εξεταστικές περίοδοι. Φθάσαμε όμως στο νομοθετικά καθορισμένο χρόνο και έτσι ο νόμος θα εφαρμοστεί, δηλαδή θα διαγραφούν από τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ όσοι δεν ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους» τονίζει ο υπουργός. 

Σύμφωνα με τον κ. Λοβέρδο «είμαστε σε συνεχή συνεννόηση με τα συντονιστικά όργανα των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ για την εφαρμογή της νομοθεσίας, που θα εξορθολογήσει τα ιδρύματα, δίνοντας νόημα στην έννοια του κύκλου σπουδών, αλλά και απαλλάσσοντάς τα από μια άνευ λόγου και νοήματος γραφειοκρατία.» Οι «αιώνιοι» φοιτητές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ εκτιμώνται σήμερα σε περίπου 200.000. 
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.