ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Σιζόπουλος: "Αντιμετωπίζουμε τη λαθροβίωση του σχεδίου ΑΝΑΝ"

Σιζόπουλος: "Αντιμετωπίζουμε τη λαθροβίωση του σχεδίου ΑΝΑΝ"
Παρά το γεγονός ότι το 2004 ο λαός μας έδωσε αποστομωτική απάντηση σε όσους απεργάζονται τα δικαιώματα του κυπριακού ελληνισμού στο δημοψήφισμα για το σχέδιο ΑΝΑΝ, σήμερα...
αντιμετωπίζουμε και πάλι τη λαθροβίωση του ίδιου σχεδίου δήλωσε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος κατά τη διάρκεια του επιμνημόσυνου λόγου που εκφώνησε στο ετήσιο μνημόσυνο του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου.


Ο Μαρίνος Σιζόπουλος είπε ότι σήμερα προωθείται το ίδιο σχέδιο που στοχεύει σε λύση στη βάση δυο χωριστών κρατικών μορφωμάτων με χαλαρή συνομοσπονδιακή κεντρική κυβέρνηση και τουρκική επικυριαρχία σε ολόκληρη την κυπριακή επικράτεια μέσω των εγγυήσεων και των επεμβατικών δικαιωμάτων.

«Επιχειρείται μάλιστα να αξιοποιηθεί η οικονομική κρίση η οποία πλήττει την πατρίδα-μας για να τεθούν υπό ξένη κηδεμονία οι πλουτοπαραγωγικοί πόροι και το Φυσικό Αέριο και να επιβληθεί λύση  η οποία θα είναι άδικη και ετεροβαρής», είπε χαρακτηριστικά.

Εξέφρασε την άποψη ότι παρά τις δυσχέρειες που δημιουργήθηκαν λόγω των δικών μας λαθών, εξακολουθούν και σήμερα να υπάρχουν δυνατότητες για δίκαιη και βιώσιμη λύση.

«Η Κύπρος είναι πλήρες μέλος της Ε.Ε. Η Τουρκία έγινε αποδεκτή ως υποψήφια για ένταξη χώρα χωρίς ακόμα να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις-της και τις προαπαιτούμενες υποχρεώσεις-της. Αντίθετα με προκλητικότητα διακηρύσσει ότι δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία γιατί είναι.... εκλιπούσα και ότι δεν θα αποσύρει τα στρατεύματά-της από την Κύπρο. Και εμείς δυστυχώς επιτρέπουμε την εκτροπή του κυπριακού από θέματος εισβολής και κατοχής σε θέμα διακοινοτικής διευθέτησης, προσφέροντας άλλοθι στην Τουρκία. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων συνομιλιών η Τ/Κυπριακή πλευρά όχι μόνο δεν έχει προβεί σε καμιά  παραχώρηση, αλλά αντίθετα σκλήρυνε ακόμη περισσότερο τη στάση-της», τόνισε.

Άσκησε επίσης κριτική στη στάση της Γραμματείας του ΟΗΕ, λέγοντας ότι αποενοχοποιεί την Τουρκία. «Καμιά αναφορά για την τουρκική αδιαλλαξία, καμιά αναφορά σε εμμονή οι προτάσεις των δύο πλευρών να βρίσκονται εναρμονισμένες με το διεθνές δίκαιο και το ευρωπαϊκό κεκτημένο», είπε.

Αναφέρθηκε επίσης σε νέα διεκδικητική πολιτική η οποία:

1. Θα τοποθετεί το κυπριακό στη σωστή αντικατοχική-του βάση
2. Θα προτείνει γενικό περίγραμμα αρχών λύσης, βασισμένο στο διεθνές δίκαιο και το ευρωπαικό κεκτημένο και για το οποίο θα πρέπει να απαιτήσουμε από τα ΗΕ και την ΕΕ να τοποθετηθούν και να εκφράσουν άποψη.
3. Θα στηρίζεται σε σωστή διεθνή διαφωτιστική εκστρατεία
4. Θα δημιουργεί νέες συμμαχίες αξιοποιώντας τη σύμπτωση συμφερόντων με ισχυρές χώρες μέλη της Ε.Ε. και όχι μόνο
5. Θα καθιστά σαφές ότι δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή οποιαδήποτε προσπάθεια αναβάθμισης του ψευδοκράτους
6. Θα αξιοποιεί την παρουσία-μας ως πλήρους μέλους της Ε.Ε. καθώς και τη γεωστρατηγική θέση της Κύπρου στη βάση των νέων δεδομένων που έχουν δημιουργηθεί στην Αν. Μεσόγειο με την ανεύρεση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων.
7. Θα επανενεργοποιεί το δόγμα του ενιαίου αμυντικού χώρου με την Ελλάδα
8. Θα καθιστά σαφές ότι δεν πρόκειται να δεχθούμε την παραβίαση των δικαιωμάτων των πολιτών της Κ.Δ. ανεξάρτητα από την εθνική ή θρησκευτική-τους προέλευση. Θέλουμε και τους Τ/Κύπριους ισότιμους  πολίτες με σεβασμό στις θρησκευτικές και πολιτιστικές-τους παραδόσεις

«Στη βάση των παραπάνω αρχών είναι μεν δύσκολη η ανατροπή των κατολισθήσεων είναι όμως εφικτή. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να κυριαρχήσει το άδικο και να είμαστε η τελευταία γενιά Ελλήνων στην Κύπρο. Αυτό πρέπει να αποτελεί το συμβόλαιο ενός ολόκληρου λαού με την ιστορία και το έθνος. Δεν είναι δυνατό αυτά τα  χώματα, τα αιώνια Ελληνικά, να παραδοθούν στους εχθρούς», κατέληξε ο Μαρίνος Σιζόπουλος.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.