ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Επιχειρηματίας κατηγορείται για αντίσταση κατά του… ΣΔΟΕ

Επιχειρηματίας κατηγορείται για αντίσταση κατά του… ΣΔΟΕ
Σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου κατηγορούμενος για αντίσταση, παραπέμφθηκε με απευθείας κλήση της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου, ένας από τους πλέον γνωστούς επιχειρηματίες διασκέδασης στη χώρα, που δραστηριοποιήθηκε επί σειρά ετών στη Ρόδο.

Η υπόθεση κινήθηκε μετά από μηνυτήρια αναφορά του ΣΔΟΕ Νοτίου Αιγαίου. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο επιχειρηματίας φέρεται στη Ρόδο, την 20η-8-2010 και περί ώρα 01:25, «ενεργώντας με πρόθεση, να μεταχειρίστηκε βία για να εξαναγκάσει κάποια αρχή να παραλείψει νόμιμη πράξη που ανάγεται στα καθήκοντα της και βιαιοπράγησε κατά υπαλλήλου αυτής, ενώ διαρκούσε η νόμιμη ενέργειά του».
Συγκεκριμένα, την 20ή-8-2010 περί ώρα 01:25, και ενώ στην -παραλία «ΤΑΣΟΣ» στην Καλλιθέα της Ρόδου, ελάμβανε χώρα εκδήλωση «beach party» με διοργανωτή το νυχτερινό κέντρο που εκμεταλλευόταν ανώνυμη εταιρεία που το λειτουργούσε, προσήλθε υπάλληλος του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Νοτίου Αιγαίου (Σ.Δ.Ο.Ε.), μαζί με συναδέλφους του, για να διενεργήσει τον προβλεπόμενο νόμιμο φορολογικό έλεγχο, αναφορικά με την έκδοση εισιτηρίων για την είσοδο του κοινού.
Μόλις το κλιμάκιο του Σ.Δ.Ο.Ε. έγινε αντιληπτό από τον κατηγορούμενο, εκείνος φέρεται να μπήκε σε σταθμευμένο δίπλα στην είσοδο της εκδήλωσης όχημα, μάρκας «Dodge Calimper», χρώματος μαύρου, το οποίο δεν έφερε πινακίδα κυκλοφορίας, προκειμένου να αποχωρήσει, για να αποφύγει τον έλεγχο.
Μόλις ο υπάλληλος του Σ.Δ.Ο.Ε. τον αντιλήφθηκε, και αφού του γνωστοποίησε την ιδιότητά του και του ζήτησε τα στοιχεία της ταυτότητάς του, τη στιγμή που στεκόταν όρθιος μπροστά στο όχημα του κατηγορουμένου ανάμεσα στον οδηγό και την ανοιχτή πόρτα ο κατηγορούμενος φέρεται, αρνούμενος να του δώσει τα στοιχεία ταυτότητας του, να έθεσε σε κίνηση τη μηχανή του οχήματος χωρίς να κλείσει την πόρτα του οδηγού και να πραγματοποίησε οπισθοπορεία παρασύροντας με τον τρόπο αυτό τον ελεγκτή του Σ.Δ.Ο.Ε. σε απόσταση περίπου 4 – 5 μέτρων.
Στη συνέχεια, και αφού ο ελεγκτής κατάφερε να απομακρυνθεί από το κινούμενο όχημα, ο κατηγορούμενος φέρεται να έκλεισε με δύναμη την πόρτα του οχήματος, να το ακινητοποίησε και βγαίνοντας από αυτό, να κινήθηκε απειλητικά εναντίον του, έχοντας υψωμένο το δεξί του χέρι με καταφανή πρόθεση να χειροδικήσει σε βάρος του, φωνάζοντας «θα δουν τι θα πάθουν αυτοί που σας έστειλαν».
Μετά από παρέμβαση άλλου ελεγκτή φέρεται να ξαναμπήκε στο όχημα του, να ανέπτυξε ταχύτητα και να διέφυγε. Στη μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλε το Σ.Δ.Ο.Ε. εξιστορείται ότι στο Βeach Party είχαν εισέλθει περίπου 350 άτομα, με εισιτήριο εισόδου 15 ευρώ και ότι το προσωπικό στην είσοδο που ήλεγχε τα εισιτήρια, αρνήθηκε να δώσει στοιχεία στους ελεγκτές.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.