ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Πολιτική κρίση στη Γαλλία

Πολιτική κρίση στη Γαλλία
Ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ ζήτησε από τον πρωθυπουργό του, τον Μανουέλ Βαλς, να σχηματίσει μια νέα κυβέρνηση την οποία... θα παρουσιάσει αύριο Τρίτη, ανακοίνωσε σήμερα η γαλλική προεδρία.

"Ο αρχηγός του κράτους του ζήτησε να σχηματίσει μια ομάδα συνεπή προς τους προσανατολισμούς που ο ίδιος (ο πρόεδρος) έχει καθορίσει για τη χώρα μας", αναφέρεται στην ανακοίνωση της προεδρίας, ενώ την κυβέρνηση συγκλονίζει μια κρίση γύρω από την οικονομική πολιτική της.

Ο Ολάντ "δέχθηκε σήμερα το πρωί τον πρωθυπουργό", διευκρινίζεται στην ανακοίνωση. "Ο Μανουέλ Βαλς υπέβαλε στον πρόεδρο της Δημοκρατίας την παραίτηση της κυβέρνησής του". Η γαλλική προεδρία υπογραμμίζει πως η σύνθεση της νέας κυβέρνησης "θα ανακοινωθεί εντός της ημέρας της Τρίτης", όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο Ολάντ είχε καλέσει τον Βαλς να σχηματίσει νέα κυβέρνησή πριν από μόλις τέσσερις μήνες. Όμως ο πρωθυπουργός ήταν συνεχώς υηποχρεωμένος να συμβιβάζει τις διαφορές ανάμεσα στους αριστερούς όπως ο Μοντεμπούρ και τα περισσότερο κεντρώα μέλη της υπό τους σοσιαλιστές κυβέρνησής του.

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας Αρνό Μοντεμπούρ ανακλήθηκε χθες αυστηρά στην τάξη από το περιβάλλον του Βαλς, που θεωρεί απαράδεκτες τις έντονες επικρίσεις του υπουργού εναντίον της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης.

"Θεωρούμε πως παραβιάσθηκε μια κίτρινη γραμμή στον βαθμό που ένας υπουργός Οικονομίας δεν μπορεί να εκφράζεται με τέτοιους όρους για την οικονομική γραμμή της κυβέρνησης και για έναν Ευρωπαίο εταίρο όπως η Γερμανία", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένα μέλος του περιβάλλοντος του Βαλς.

"Ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να δράσει", είχε προσθέσει η πηγή αυτή, αφήνοντας να πλανάται μια αμφιβολία για την ίδια την παραμονή του Μοντεμπούρ στη θέση του.

Ο Μοντεμπούρ επιβεβαίωσε σήμερα τις επικρίσεις του για την οικονομική πολιτική των Φρανσουά Ολάντ και Μανουέλ Βαλς αρνούμενος πως ευθύνεται για οποιαδήποτε "παραβίαση της κυβερνητικής αλληλεγγύης".
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.