ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

ΠΑΣΟΚ: Ζητεί αλλαγές για ένστολους, υποχρεωτική δημοσίευση προκηρύξεων, σχολικούς φύλακες.

ΠΑΣΟΚ: Ζητεί αλλαγές για ένστολους, υποχρεωτική δημοσίευση προκηρύξεων, σχολικούς φύλακες.
Tροποποποιήσεις για ένστολους και σχολικούς φύλακες, και την υποχρεωτική δημοσίευση προκηρύξεων στον περιφερειακό Τύπο, ζήτησε το ΠΑΣΟΚ κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου δια του γραμματέα της ΚΟ του κόμματος Παναγιώτη Ρήγα.

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ο κ. Ρήγας πρότεινε:

Τη διατήρηση της υποχρεωτικής δημοσίευσης των προκηρύξεων και διακηρύξεων του δημοσίου στον περιφερειακό τύπο, η οποία καταργείται με το πολυνομοσχέδιο. Επίσης, ζητεί για το εφάπαξ των ενστόλων, να ενσωματώνεται ρήτρα διασφάλισης του αξιόμαχου των διαφόρων Σωμάτων, όπως και να κατατεθεί ρύθμιση για την αναγνώριση, ως συντάξιμων των ετών που εργάσθηκαν οι σχολικοί φύλακες, χωρίς συνταξιοδοτική κάλυψη.

Το ΠΑΣΟΚ προτίθεται να επαναφέρει τα θέματα αυτά και κατά τη συζήτηση στο Β΄ Θερινό τμήμα της εθνικής αντιπροσωπείας.

Αναλυτικότερα, το ΠΑΣΟΚ ζητεί:


α. Να διατηρηθεί η υποχρεωτική δημοσίευση των προκηρύξεων και διακηρύξεων των πάσης φύσεως διαγωνισμών για έργα προμήθειας και υπηρεσίες όλων των φορέων του Δημοσίου στον Περιφερειακό Τύπο. Η προτεινόμενη κατάργηση πλήττει τον κανόνα της δημοσιότητας, την αρχή της πλήρους διαφάνειας, και την βιωσιμότητα του Περιφερειακού Επαρχιακού Τύπου.

β. Για τον υπολογισμό των χορηγούμενων εφάπαξ από τους λογαριασμούς των μετοχικών Ταμείων Στρατού, Αεροπορίας, Ναυτικού, κλάδου ΤΕΑΠΑΣΑ (αστυνομικοί, πυροσβέστες) και ΤΑΛΣ (λιμενικοί) να ενσωματώνεται ρήτρα διασφάλισης του αξιόμαχου αυτών των Σωμάτων. Ο προσδιορισμός της να γίνεται με κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Εργασίας και του κατά περίπτωση αρμόδιου Υπουργού ( Εθνικής 'Αμυνας, Δημόσιας Τάξης, Ναυτιλίας).

γ. Να κατατεθεί άμεσα η ρύθμιση για την αναγνώριση, ως συντάξιμων, των ετών που εργάσθηκαν οι σχολικοί φυλακές, χωρίς συνταξιοδοτική κάλυψη. Με αυτή τη ρύθμιση - την οποία το ΠΑΣΟΚ παρουσίασε δια του Προέδρου του Ευάγγελου Βενιζέλου- θα αναγνωριστούν,ως συντάξιμα μέχρι πρόσθετα 5 έτη υπηρεσίας, οπότε πολλοί σχολικοί φυλακές που έχουν απολυθεί θα πάρουν τάχιστα την σύνταξη τους. Επισημαίνεται ότι ο αρμόδιος υπουργός Εργασίας έχει δεσμευθεί πως θα καταθέσει αύριο τη ρύθμιση στη Βουλή ,ως τροπολογία.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.