ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Σε χαμηλό έτους το οικονομικό κλίμα στην ευρωζωνη

Σε χαμηλό έτους το οικονομικό κλίμα στην ευρωζωνη
Επιδεινώνεται η κατάσταση στην οικονομία. 

Κακο ήταν το φετινό για το... οικονομικό κλίμα στην ευρωζώνη, και επιδεινώθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο τον Αύγουστο, καταγράφοντας χαμηλό οκτώ μηνών, κυρίως λόγω της υποχώρησης στον κλάδο των λιανικών πωλήσεων, της κατανάλωσης και της βιομηχανίας. 

Σύμφωνα με το πρακτορείο REUTERS, η κρίση στην Ουκρανία και το εμπάργκο της Ρωσίας συνέβαλαν καθοριστικά σε αυτή την εξέλιξη. Η εμπιστοσύνη στο βιομηχανικό τομέα επιδεινώθηκε κυρίως λόγω της επιφυλακτικότητας για την αναμενόμενη παραγωγή, ενώ η υποχώρηση στην καταναλωτική εμπιστοσύνη ήταν αποτέλεσμα των ανησυχιών για την ανεργία αλλά και της γενικότερης οικονομικής κατάστασης. 

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με στοιχεία της Κομισιόν, ο δείκτης υποχώρησε στο 100,6 τον Αύγουστο από το αναθεωρημένο 102,1 του Ιουλίου και χαμηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών για υποχώρησή του στις 101,5 μονάδες. 

Ο δείκτης υποχώρησε κατά 4,1 μονάδες στην Ιταλία και διαμορφώθηκε κάτω από το 100 για πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο, ενώ στη Γερμανία υποχώρησε κατά 1,9 μονάδες στο 104,1.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.