ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Microsoft: Τα email σας, ανήκουν σε εσάς, όχι σε μας.!

Microsoft: Τα email σας, ανήκουν σε εσάς, όχι σε μας
Η Microsoft επιβεβαιώνει την στάση της όσον αφορά τη διασφάλιση του απορρήτου των δεδομένων... γράφοντας στο blog της: "Τα email σας, ανήκουν σε εσάς, όχι σε μας."

Πριν λίγο καιρό, απόφαση δικαστηρίου επέβαλε στη Microsoft να παραδώσει τα emails ενός χρήστη, τα οποία ήταν αποθηκευμένα σε έναν server της στο Δουβλίνο.

Ο Brendon Lynch, Chief Privacy Officer της εταιρίας, δήλωσε ότι η εταιρία θα ασκήσει έφεση γι' αυτή την απόφαση.

Μια τέτοια απόφαση μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις εκτός των ΗΠΑ, καθώς οι κυβερνήσεις θα μπορούν να ζητάνε emails που βρίσκονται εκτός της δικαιοδοσίας τους.

Στην Αγγλία η κυβέρνηση πέρασε ένα νόμο που αναγκάζει τους παρόχους να παραδίδουν emails που είναι αποθηκευμένα οπουδήποτε στον κόσμο. Ο νόμος αυτός συμπεριλαμβάνει και emails που βρίσκονται στις ΗΠΑ από πολίτες της Αμερικής που δεν έχουν καμία σχέση με την Αγγλία.

Το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι επειδή η Microsoft έχει υπό τον έλεγχό της όλα τα δεδομένα, είναι υποχρεωμένη να παραδίδει τις πληροφορίες που της ζητούνται.

Η Microsoft απάντησε ότι από τη στιγμή που οι πληροφορίες αυτές βρίσκονται σε ξένο έδαφος, το ένταλμα αυτό είναι άκυρο.

Σε έναν κόσμο που οι δραστηριότητες των χρηστών παρακολουθούνται όλο και περισσότερο, η Microsoft φαίνεται να προσπαθεί να προστατέψει τα δεδομένα των χρηστών της.loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.