ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Τοποθέτηση του εκπροσώπου Τύπου της ΔΗΜΑΡ Χρ. Μαχαίρα για τo αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

Τοποθέτηση του εκπροσώπου Τύπου της ΔΗΜΑΡ Χρ. Μαχαίρα για τo αντιρατσιστικό νομοσχέδιο
Αποσπάσματα από την τοποθέτηση του εκπροσώπου Τύπου της ΔΗΜΑΡ Χρ. Μαχαίρα για τo αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, στην «Πρώτη γραμμή» του ΣΚΑΪ...

Για το θέμα της παρέμβασης των 38 βουλευτών της ΝΔ

(…) Θα πρέπει να δούμε με μεγάλη προσοχή το θέμα. Θεωρώ ότι ζητήματα όπως η γενοκτονία των Ποντίων δεν προσφέρονται για μικροπολιτική εκμετάλλευση και δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με ψηφοσυλλεκτικές οπτικές.

Στη χώρα μας πρόβλημα άρνησης της γενοκτονίας των Ποντίων δεν υπάρχει. Υπάρχει, αντιθέτως, το σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα της έκρηξης ρατσιστικών και νεοναζιστικών πρακτικών από το χώρο που αρνείται το ολοκαύτωμα και επενδύει στον αντισημιτισμό. Αυτό οφείλουμε άμεσα να αντιμετωπίσουμε. Δεν το γνωρίζουν οι 38 βουλευτές της ΝΔ; Το γνωρίζουν, αλλά με τη στάση τους μας πείθουν ότι θέλουν να κολακέψουν συγκεκριμένες μερίδες του εκλογικού σώματος.

Για τις απόψεις της Μαρίας Ρεπούση

(…) Η κυρία Ρεπούση είναι μόνιμος στόχος διαφόρων κύκλων, που αποσιωπούν ή παραχαράζουν τι ακριβώς υποστηρίζει. Η θέση της δεν έχει καμία σχέση με άρνηση του ιστορικού γεγονότος του διωγμού και της σφαγής των Ελλήνων του Πόντου. Όπως συμβαίνει και με ορισμένους άλλους ιστορικούς, θέτει το ερώτημα αν στην περίπτωση των Ποντίων συγκροτείται νομικά η έννοια της γενοκτονίας. 
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.