ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Μάκης Κωνσταντινίδης o νέος Πρόεδρος των Κυπριακών Αερογραμμών

Μάκης Κωνσταντινίδης o νέος Πρόεδρος των Κυπριακών Αερογραμμών
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κωνσταντινίδης, αποδέχθηκε την πρόταση του Νίκου Αναστασιάδη...

Νέος Πρόεδρος των Κυπριακών Αερογραμμών (ΚΑ) θα είναι από την ερχόμενη Τετάρτη ο Μάκης Κωνσταντινίδης, τέως Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων και Πρόεδρος του Μεσογειακού Ιδρύματος Ασφάλειας Πτήσεων, που εδρεύει στην Κύπρο, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ΚΥΠΕ.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, βολιδοσκόπησε τον κ. Κωνσταντινίδη, ο οποίος και αποδέχθηκε τον διορισμό.

Ο κ. Κωνσταντινίδης, ο οποίος διαθέτει εκτεταμένη πείρα στον τομέα των αερομεταφορών, τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και διεθνές επίπεδο, αναλαμβάνει τα ινία των ΚΑ σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για τον κρατικό αερομεταφορέα.

Ο νέος Πρόεδρος των ΚΑ και οι συνεργάτες του έχουν να αντιμετωπίσουν μια σειρά σημαντικών προκλήσεων, μεταξύ των οποίων η εξεύρεση ενός στρατηγικού επενδυτή για να μπορέσει η εταιρεία να επιβιώσει.

Σε σχέση με τη διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη για το θέμα της εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή, ο Υπουργός Συγκοινωνιών Μάριος Δημητριάδης είχε δηλώσει την περασμένη Παρασκευή ότι η διαδικασία εισήλθε στο δεύτερο της στάδιο και μέχρι τις 29 Αυγούστου όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη (εταιρείες και οργανισμοί) που εξέφρασαν καταρχήν ενδιαφέρον για τις ΚΑ, θα πρέπει υποβάλουν τις προτάσεις τους, οι οποίες θα είναι μη δεσμευτικές.

Από αυτές θα καταρτιστεί το λεγόμενο short list και όσοι επιλεγούν θα πρέπει να υποβάλουν δεσμευτικές προτάσεις.

Ενδιαφέρον για τις ΚΑ εξέφρασε και ο Διευθύνων Σύμβουλος της χαμηλού κόστους ιρλανδικής αεροπορικής εταιρείας Ryanair, Μάικλ Ο’ Λίρι.

Ο Μάικλ Ο’ Λίρι είχε την Παρασκευή συνάντηση, στη Λευκωσία, με την ομάδα που χειρίζεται το θέμα της εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή για τις Κυπριακές Αερογραμμές, αλλά και με τον Υπουργό Συγκοινωνιών σχετικά με την πρόταση που υπέβαλε στην Κυβέρνηση η Ryanair, ανεξάρτητα από τη διαδικασία αναζήτησης στρατηγικού επενδυτή, ενώ ζήτησε διευκρινίσεις και για θέματα που αφορούν το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας.

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών Μάριος Δημητριάδης είχε δηλώσει ότι η πρόταση της Ryanair είναι μεγάλη και θα τύχει προσεκτικής εξέτασης από την Κυβέρνηση για να διαπιστωθεί κατά πόσον ανταποκρίνεται στις προσδοκίες της.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.