ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Βομβάρδισαν εκκλησία στο Λουγκάνσκ [photos + video]

Βομβάρδισαν εκκλησία στο Λουγκάνσκ [photos + video]
Των Πορφύρη Δ, Σταφυλά Π

Στο Lugansk μετά από βομβαρδισμό του ουκρανικού στρατού πυρπολήθηκε Tράπεζα ναού αφιερωμένου...
στην Παναγία μεταφέρει το Dialog.ua. Η εκκλησία χτυπήθηκε στις 20 Αυγούστου. 5 κάτοικοι σκοτώθηκαν στο Lugansk από τους όλμους του ουκρανικού πυροβολικού στην ίδια επίθεση. (Sedmitza.ru )20 οβίδες χτύπησαν το κέντρο της πόλης δήλωσαν οι αρχές.Έπληξαν μπλοκ πολυκατοικιών ,πάρκινγκ,και την Τράπεζα του ναού της Παναγίας που τυλίχθηκε στις φλόγες.

Βομβάρδισαν εκκλησία στο Λουγκάνσκ [photos + video]

“Μόνο από θαύμα δεν εκρήχθηκαν οι φιάλες προπανίου που ήταν αποθηκευμένες σε κτίσμα κοντά στην Τράπεζα ” ανέφερε πηγή από το Lougansk.

Η εκκλησία αυτή αποτελεί στόχο των βομβαρδισμών ή δη από τις 6 Aυγούστου. (pravoslavie)

Η ορθόδοξη εκκλησία έχει πληρώσει βαρύ φόρο αίματος.

Στο Lugansk δολοφονήθηκε από οβίδα ουκρανών κι ενώ γυρνούσε από τον εσπερινό ο π. Vladimir Kreslyansky.

Βομβάρδισαν εκκλησία στο Λουγκάνσκ [photos + video]
ιερομάρτυρας Βλδίμηρος

Στις 28.07.14 δολοφονήθηκε από οβίδα ουκρανών στην πόλη Pervomaisk στην περιοχή του Lougansk ο εφημέριος του ναού Αγίων Πέτρου και Παύλου π. Γεώργιος Nikishov.Βομβάρδισαν εκκλησία στο Λουγκάνσκ

ιερομάρτυρας π. Γεώργιος

Στις 9.05.14 δολοφονήθηκε εν ψυχρώ ο π.Pavel Zhuchenko εφημέριος του Αγ.Δημητρίου Donskoy στην περιοχή Druzhkivka του Donetsk.

Βομβάρδισαν εκκλησία στο Λουγκάνσκ [photos + video]
ιερομάρτυρας π. ΠαύλοςΤις προηγούμενες ημέρες ο πατριάρχης Κύριλλος είχε υποδείξει τους υπευθύνους :” oι εκπρόσωποι της ελληνοκαθολικής (oυνίτικης εκκλησίας) και οι σχισματικές κοινότητες (εννοεί τους σχισματικούς ορθόδοξους) που εμφανίστηκαν στο Κιέβο κατά τα γεγονότα της Maidan, κήρυξαν ανοιχτά το μίσος κατά της Ορθόδοξης Εκκλησίας καλώντας σε δήμευση των ορθόδοξων ναών και στην εξολόθρευση της ορθοδοξίας επί ουκρανικού εδάφους».Αυτή η καταγγελία εμπεριέχεται στην επιστολή που απευθύνει στον Πτριάρχη Βαρθολομαίο και που έχει αναρτηθεί και στο site του Πατριαρχείου Μόσχας.

“Από την αρχή της διαμάχης οι ουνίτες ελληνοκαθολικοί και οι σχισματικοί …επιτέθηκαν κατά της κανονικής ορθόδοξης εκκλησίας της Ουκρανίας. “(Interfax 18.08.14)

ΥΓ.To Bατικανό ήταν η πρώτη χώρα που αναγνώρισε την ανεξαρτησία της Κροάτίας και συνέβαλε στον αιματηρό εμφύλιο και την διάσπαση της ενιαίας πρώην Γιουγκοσλαβίας.Τότε η απόσχιση και ο αυτονομισμός ήταν ευλογημένος…
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.